24 February 2010

Bila Aku Pakai Eyeliner Mesti Macam Rakun

oh hye! this is my twin Nurul Syakirah.


i thought i’ve told you about my twin before. uh… NO??!! then say hello to my twin, Kira!

ini Kira.

Well, Kira is currently studying medic in Volgograd State Medical University. Aku malas nak mention pasal dia, sebab dalam keluarga dia yang paling pandai masak, dia yang paling cerdik dapat straight A’s dalam SPM, dia yang paling pandai ambil hati semua orang hinggakan semua orang pun sayang dia lebih-lebihhh.

Selain tu, Kira dalam adik-beradik kitorang berempat, Kira yang paling suka bergaya. Kira yang paling banyak alat mekap, paling banyak baju-baju yang up-to-date.  dan kalau pegi shopping mana-mana mesti mak aku akan belikan macam-macam baju untuk dia, semua dia nak semua dia boleh dapat.  Tapi aku lain. Aku takdapat semua tu. Aku takde mekap dan baju yang naik-kepada-tarikh. Yang aku ade cuma bedak bayi sahaja wat tempek dekat muka pagi-pagi masa nak pegi kelas. (-__-!!)


ini aku.

ps: tengok, walaupun kembar tapi muka tak sama langsung, kan?

walaupun kitorang sama-sama lulus PTS masa darjah3 dan dua-dua pun dapat lompat kelas, dan sama-sama dapat 5A UPSR, tapi naseb aku kurang baek. sebab, Kira dapat tawaran masuk SBP Tun Fatimah dekat Johor. Tapi aku tak dapat. dan sejak itu Kira telah jadi best student dekat sekolah dia. for 5 years she stays at the dormitories. sangat jarang balik ke rumah. sebulan sekali, kadang-kadang masa cuti sekolah aje. Aktiviti koku, perkhemahan, kem jati-diri, kem pengawas and so many things she would go. lepas SPM Kira dapat tawaran scholarship JPA untuk buat medic di Russia for 5 years. memang fuh, mantap giler ah. semua orang nak puji, semua orang nak puja-puja Kira. like, Kira’s our HERO. Kira’s our champion. and me? I just took Matriculation dekat Negeri Sembilan masa tu. oke fine. sebab Kira ialah adik aku maka aku sangat gembira dan bangga walaupun perasaan jeles tetap ade dalam hati.

Orang selalu tanya, “Syira ni ade kembar kan? Mana kembarnya tak pernah nampak?” and my parents would be blah blah blah explaining this and that about Kira and everything. Mak aku slalu masakkan kira itu dan ini. Pastu Kira pun selalu nak manje-manje, nak mengade-ngade dengan mak mintak itu ini. KADANG-KADANG MENYAMPAH TAU! Sebab Rusia sangat jauh maka bil flight pun mestilah mahal macam harga senapang kan. jadi balik setahun sekali je, tu pun masa summer holiday, time raya takbleh balik pun sebab masa tu ada kelas. so thats why i never have picture with her during hari raya. and basically, adik-adik aku lebih rapat dengan aku berbanding Kira. sebab Kira jarang balik rumah, kalau balik mesti Syafiq ngan Sapikah jadi kekok tak biasa nak becakap dengan Kira. even tiapkali dia cuti mesti dia bawak balik bende-benda yang best dari Rusia.

Paling aku jeles ialah dengan baju sejuk Kira yang ade bulu-bulu sikit, kaler pink lembut. Entah macam mana hari tu dia hantar gambar dekat Salam Perantau, kemudian keluar dekat paper Metro, fuiyyo semat giler. My mum siap gunting gambar tu pastu frame kan dekat rumah. Biasenya 2 kali dalam sebulan Kira akan call rumah, then mesti my mum & my dad akan berebut nak bercakap dengan die. yelah, skali call dah berpuluh-puluh ringgit kredit habis, kena jimat. aku pun jarang jugak borak dengan Kira, dulu balas-balas mesej dekat Friendster (dulu kalau perasan dekat fs aku ade sorang budak yang gambarnye sebijik cam muke aku, nama Dokter Kira) tapi sekarang since aku dah delete account fs so susah sket nak contact-contact. Mesej? Sorry. mahal weh. Tu lah, aku ingat nak suruh Kira wat facebook senang kan, tapi dia tu busy memanjang, nak mengadap mende-mende intenet ni punyelah susah, dia tu tau mengadap buku die je
















ceh. kuat kelentong. sebenarnya tadi nak taip entri cane nak pakai liquid eyeliner. sebab bila aku pakai liquid eyeliner mesti jadi macam rakun (racoon), maka nak cari tips utk pakai dengan efisien. (refer to tittle blog) skali terbabas terus citer pasal my imagery twin sister. HAHA. *jangan marah aku k!*

ps: adik beradik aku 3 orang jelah. mane ade 4 :p

10 comments:

mother said...

pandai beno ko wat cite ek...ni boleh jd penulis cerita kanak-kanak nih...sape bace kompom malam tu gak mimpi ngeri...hahaha...

-a_f-

Cik Puan Drunbella said...

itulah.
tetibe kuar cite lain.
out terus.
hahahahahahaha.
>___<

♥ Che Rosmah ♥ said...

heheheh si fauzan cam tak kenal aku lak. ak kan mmg suke wat citer imaginasi.

bebelsokmo said...

ceh...ingatkan bebetul lah....percaya kejap........adoi...baru nak tanya, mcm tuh ker perasaan ade kembar....chessssssssssssssssss...punyelah syok aku baca

♥ Che Rosmah ♥ said...

hehehe... jangan marah kalo marah kena jual....

bella said...

since when lak ni syira de twin?hehe..by the way pic syira sgt comel:)

crazy_labelle said...

warghhhh makang budok!!!
hampes, ak tertipu rupenye...

sueIM said...

chopp confius , ader kembar ker tak nieh ???
=.=??

✿nenek moden✿ said...

hehe..ko pun ok pe syira..
tapi,kalau aku pun,aku rasa mcm jeles gak..
wlpn aku xde kembar and xla pandai mcm korunk..mak aku suka lebihkan adik aku..
hehe..bila aku merungut..mula ar mak aku kata..ha!ungkit2..adeh..so kena stop..

p/s:weh..lari tajuk daa..aku tak reti pakai liquid eye liner..haha nanti mcm muka zombi..hehe

The Crow Empire said...

To : Syira da twin

Skali bace, igt btol2 la kembar. adeh.. Hampir terpedaya gak la. ahaha..

From : The Raven (Kembar The Crow)

DISABLE