20 October 2012

My Convocation Day


Yay dah grad !






Akhirnya lepas 4 tahun belajar berjaya jugak aku dapatkan sekeping ijazah Alhamdulillahhh. Nak ikutkan tempoh 4 tahun belajar tu tak cukup, rasa macam belum cukup bijak lagi tapi nak sambung belajar macam malas pulak aherherher~ 





aku ni secara semula jadinya bukan stage-friendly. kalau kena naik pentas, mesti ketar lutut, muka pucat dada dupdap dupdap. sebab aku bukan pesen yang konfiden sangat depan orang ramai. mulelah nak cuak. tapi masa konvo aritu rasa tenang je tak debor pun, rasa macam nak melompat je hihi. i am proud ! sebab berjaya habiskan 4 tahun pengajian dengan graduan-graduan upm lain. sebab tu gambar konvo ter over sengih. 




some precious pictures with my parents after the event:




sebelum snap gambar ni aku cakap, "nak gambar mak ayah cium pipi yang macam dalam paper tuuuu!" kah3. thanks nadia sebab tulung amikkan gambar ini




masa perarakan masuk dalam dewan tu rasa sebak gila aku tahan je tau , sebab kitorang graduan ni kan dirai lepastu ternampak pulak parents aku dekat tepi, hewhew terus rasa terharu.





Eton my FYP partner





Nadia I miss your DAR Kancil





my beb





Angoh & Aysha thanks thanks thanks you guys sebab sanggup datang ke mari. 
Jasamu dikenang. Daulat Tuankuuu! kah3









berphoto shoot dekat rumput fac perhutanan sebelah dewan besar. sementara tunggu my parents gi solat asar. konvo sesi petang habis lambat, pukul 530 baru keluar dewan tsks. nasib baik tak hujan, masa aku sampai tengah hari tu hujan lebat jugak, cancel nak jalan2 dekat bukit ekspo tengok lembu




the next morning bersiap nak balik dah. singgah upm dulu ambik gambar seround dua sebelum hantar jubah konvo. lepastu terus ambik skrol, transkrip akademik dengan gambar atas pentas.













sebelum bertolak balik singgah dulu kilang Beryls Seri Kembangan borong coklat bawak balik Kelantan.






kereta penuh gila dah dengan beg semua. 
okay byeee ada rezeki kita konvo lagi di lain hari ye,




My Cousin's Wedding



Heyyy my cousin Kak Yong is getting married ! 


My cousin that I knew since birth , funny to know that she's matured enough to decide to get married. Finally. HAHA. I finished my job at SKTCD on Wednesday , and went straight to see her the next day with my Atuk and Nenek. We took the morning train at 8 am from Tanah Merah to Gua Musang. Family aku pergi kemudian dengan kereta, sebab adik aku masih bersekolah hari Khamis & ayah pun keje. So aku pegi dengan atuk & nenek dulu dengan tren. Bad thing is , tren lambat. 4 jam baru sampai taktahulah kenapa. Patutnya 3 jam je :( But the good thing is , scenery along the way is to die for ! Subhanallah cantik gila !



Dekat Gua Musang banyak gila bukit batu kapur macamni. Cantikkk!





Stesen Manik Urai. It's already 1030 am tapi masih berkabus gila gila 





Sungai Kelantan





sampai aje , ikut makcik aku jalan jalan beli barang dekat kedai , lepastu teman sepupu aku ambik baju pengantin dekat butik lepastu lunch tomyam makcik masak sedap gila gila. then siapkan packet untuk tetamu. dia punya packet ni omel gila rasa macam nak sorokkan semua untuk diri sendiri





bekas candies yang comel ~





makcik aku dengan tersangat baik hatinya telah sewa sebuah homestay untuk keselesaan family dari Tanah Merah bermalam. family aku, family mak usu aku, dengan atuk & nenek aku. haa semua ramai ramai duduk rumah ni. dekat je ngan rumah makcik aku nye, jalan kaki je. dekat homestay ni macam2 ada, lengkap. kicap, beras, sayur, coklat, biskut rempah ratus fuhhh tunggu nak makan je! 





this is the homestay!





pagi Jumaat tu, aku keluar jalan jalan ambik angin pagi dengan sepupu aku Aysha. best gila hidup dekat sini. bangun pagi dapat tengok bukit batu kapur yang berkabus.





sampai ke hujung perumahan pegi bejalan nye. nasib baik tak jumpa kera liar. 





this is my cousin Aysha, adik kepada bakal pengantin. 12 years old. Aku doakan semoga dia dapat result cemerlang dalam UPSR. tak lama dah nak keluar tuuuu.





banjaran bukit batu kapur





best weh kalau rumah sendiri mengadap bukit macamni




akad nikahnya pada Jumaat malam lepas Isyak , pum pang pum pang malam tu aku ikut Kakyong pegi rumah mak andam untuk mekap. 





tadahhh siap dah sekejap je mekap





i am the first person to snap picture dengan pengantin sila jangan jeles okay! hihi





dekat masjid masa upacara akad nikah





gambar ni candid sangat. i likeeee! haha





ok dah sah jadi isteri orang





snap snap gambar dalam kereta





tahu tak, kereta bawak pengantin semua budak bujang dengan kanak kanak je hahaha. rock and roll dalam kereta ! 





brader pengantin





ni dah sampai rumah. pengantin & our mak Usu. cantik tak?





another picture with pengantin





suke gambar ni. suke suke suke sangat! 





adik aku bajet gangster taman perumahan





simple but pretty pelamin





the younger generations





this is the cutest baby ever !!! muka macam anak patung aku adore dia since dia kecik lagi , siap simpan gambar dia dalam handset. haritu baru sempat jumpa





bayi comel idolakuuuu





princess-y much ?





amik berkat dekat pelamin orangnak duduk pelamin sendiri taktau bila lagi ngeh heh heh 





keesokannya... kenduri dekat rumah pengantin perempuan. 
pengantin bersama the gojes mak andam, kak nor. 





pengantin lelaki dah sampai ! tetamu ramai gila daripada tengah hari sampai ke maghrib pun ada lagi yang datang. aku bagi paperbag hadiah untuk tetamu sekejap sekejap kena tambah paperbag sebab cepat habis, ramai sangat oranggg!





;-)





geng keluarga pengantin perempuan pakai baju kaler kelabu.





pegantin & my mom





okey yang ni kenduri dekat rumah pengantin lelaki pulak pada hari ahad. kiranya hantar menantu ler ni.  dekat Gua Musang jugak rumah keluarga pengantin lelaki nye, senangla nak balik raya nanti eh?





and how many times have i told you how beautiful the nature in Gua Musang is ! dah bajed bajed dekat kawasan Gunung Berapi Indon dah





my super duper favorite cousin hehe 





anak dah 3-4 tapi maintain gojes youuu





on da way balik rumah. tidooooo. hehehe




Selamat Pengantin Baru Kak Yong
Semoga Berbahagia Hingga Akhir Hayat yerr,





DISABLE