20 March 2013

Menipu dengan Wajah Sebenar



Dalam banyak banyak game yang membazirkan masa, yang menjadi feveret aku ialah game makeover & dressup. Selama ni aku main makeover/dressup pakai game katun je tsk. Aku main didigames.com and Azalea Dress Up Dolls, Azalea ni paling best lah sebab boleh mengasah kreativiti kita dengan mencipta princess dolls sendiri. kah kah kreativiti you say? Tapi tadi... aku terbaca dekat blog Green Apple , pasal website untuk buat real punya makeover, kita upload gambar (gambar betul jangan upload gambar spongebob pulak ) lepastu apply makeup kepada nya sesuka ati. Terus aku terai sebab nak bazirkan masa petang yang senggang. 




Website nye ialah, 

kalau berani boleh la klik dijamin bukan link keluar muka hantu punya heheheh





Before & After
nak buat macamni dalam kehidupan seharian? memang tak la. harommm nak jadi.nak menggaris eyeliner pun dah terketar ketar tangan aku, haha.






Before & After
yang ini fe-feeling kulit muka cerah sekata. pakai foundation paling light. pui.





Kalau sekadar nak memperabihkan masa tu bolehla layan ye, kwang kwang kwang. Nak bubuh wig pun boleh atas tudung tu, tapi takpayahla tunjuk dekat sini sebab dah ghrupe macam bapuk siam. Blog ni tak boleh macam dulu merepek sakan tak ingat dunia, kena profesional okayyy. Ingat, kau tu dah 23 not 13 *self reminder* Luls. 





Besok last day persekolahan sebelum cuti seminggu. Waaaa excited melebih aku mengalahkan murid buat countdown hari hari nak cuti sekolah. Nak rileks, berurut sikit sebanyak, apply toner dekat muka lepastu tidooo! Sambil sambil tu nak siapkan powerpoint untuk murid murid aku ni jugak ha. Lain sikit mengajar kalau ada powerpoint best, susah woo nak tarik perhatian murid prasekolah, budak kecik. Skali dia dah main berambat keliling kelas. Ah habis. Habissss! Jadi , kena cari bahan untuk elakkan diorang daripada hilang tumpuan. Mari pikir bersama ;)




5 comments:

nZaOdonut said...

comeii je... :)

✿ pink velvet ✿ said...

ha'ah lah, baru perasan yg dah nak cuti sek.. patotla adek dok mengelupo nak pegi sek pagi tadi, rupenyer last day, haha~~

eno farhana said...

Lawak gler post ko ni.. hehe.. kalau kite jumpe n ko make up yg mcm gmbr frst, mesti aku x kenal.. ngee =) by da way, yg second pic, ok =)

Syira Mansor said...

@eno farhana

LOL nadia. kau baca lagi blog aku ni? haha main merepek merepek bazirkan masa. weh, blog kau bila nak updateee! share share la pasal sekolah ke. hehehe.

AmyZana said...

Wow awesome gila boleh edit2 gambar macam ni. Nampak real gila. Tak nampak macam edit

DISABLE