28 September 2016

Pulau Perhentian Underwater Photos (SJCAM4000)



Nah. Nak kongsi gambar.

Some underwater photos taken using SJCAM 4000 during my trip to Pulau Perhentian.

Aku rasa, kualiti video lagi cantik berbanding gambar (still image). 

Semua gambar original ok, tak edit. 













Gambar ikan nemo ni semua aku screen shot daripada video. Memang cantik videonya mak nemo dengan anak-anak dia bergerak keluar masuk dekat anemon tu. 




















Yang atas ni pun semua screen shot daripada video jugak.




Yang ini pun gambar screenshot daripada video. Gambar lagi clear sebab air tak dalam sangat. Cecah cecah permukaan je, jadi lighting bagus. 




Pelik tak. Tiba tiba kosong kat tengah tengah tu tak ada terumbu. Kekuasaan Allah. Dari atas nampak cerah dan air setompok warna biru muda. 




Nampak tak ikan yu dekat bawah tu? Ada seekor. Yang ini gambar, bukan screenshot daripada video tau. 




Guide yang bawak bot. Untungla pandai berenang. 




Ni ikan dekat Romantic Beach. Air cetek, pasir cantik tapi ikan tak variasi. 





Okey bye! 



2 comments:

Fatin said...

Cantik! X pernah sampai lagi pulau perhentian..

Anonymous said...

hi, kalau tak reti berenang mcmmna ye? 😂

DISABLE