09 March 2011

Weekend dekat Terengganu (Day 1)


last weekend aku telah join satu program kolej under Sekretariat Keusahawanan yang berjudul; "Homestay Kembara Industri Sederhana Kecil (KIKS)" dekat Teluk Ketapang, Terengganu. jauh gila weh, perjalanan 7-8 jam dengan bas dari Serdang-Kuala Terengganu tapi berbaloi. best gilaaa. malas nak cakap kencang, nah cekidauds gambar :

1st day;


sampai Teluk Ketapang dalam pukul 730 pagi, terus kitorang (42 orang peserta) check-in dekat penginapan banglo ala-ala homestay neh. satu unit rumah ada 2-3 bilik, serumah 7 orang.




sarapan memang tak disediakan so kitorang semua makan sendiri-sendiri je dekat warung depan homestay tu, NASIK KERABU AYAM BAKAQ ni 3 ringgit je, campur teh o panas 3 ringgit setengah. dekat KL mana boleh dapat murah macam ni?




ni sebelum keluar berjalan pagi tu. sempat diorang amik gambar eh. aku tak perasan pun... cuba kau cari aku duduk celah mana? kejadah jibon betul...




mula-mula lawatan ke kilang keropok lekor....




lepastu kilang batik. tempat-tempat yang kitorang pergi ni semua perusahaan kecil & sederhana...




yang kiut sebelah aku tu, Syai budaknye. dia junior aku tapi semester ni kitorang masuk kelas koko Batik Canting same-same... ponteng kelas weh minggu ni semata-mata nak berjalan ke Terengganu. 




singgah zohor dekat Masjid Terapung. 




lepastu ada kedai-kedai yang menjual tu kan, aku ternampak baju ni. dia macam baju kelawar tapi pendek jela. gambar itik ke anak ayam? comey je kaler kuning. sepuluh ringgit je pun. aku belek-belek kejap tapi tak beli. sekarang dah sampai KL macam menyesal gilaaaaaaaaaaaaa warghh.




next station, kilang membuat tembaga & batik cop. nilah mende cop batik nye...



manyak mende antik dalam kilang tembaga nee...




haaa ni dalam kedai dekat sebelah kilang, macam-macam jenis batik ade. batik dekat sini semua lawa-lawa. menggelupur aku nak beli. tapi sebab dah ujung-ujung semester kannn paham paham jelah




petang, singgah amik angin dekat Pantai apemende tah. lama dah tak main pantai. nanti balik Kelantan bulan April ni aku nak paksa ayah aku amek cuti pergi PCB satu family...




malamnye pulak ada BBQ, tapi takde gambar pun. ada gambar sebelum keluar je. gambar background langsir sliding rumah. sedap jugak makannya. sotong bakar, nasik goreng, hotdog, ayam bakar berempah semuaa...  


eh dahla aku nak keluar kejap. nak pegi tengok orang main Ragbi Touch. nanti senang-senang aku post Day 2 pulak eah. ok bye 


7 comments:

WZulhilmi said...

best tgk pics semua tuh. hahaha. btw ko jadi cheerleader bertudung ke utk touch ragbi tuh? LOL!

Naddia said...

peehh! murah gile mknan itu..memg takde la harge tuh kat kl

bestnye weh g jejalan dgn member. peehh..teringat zaman mude2 dlu

ciK ogGy bLue... said...

anda kecik n cumil ;p
kumen xde kena mngena ng entry..huhu

shark said...

waaaa.
sampai ganu ek brand cik itik kita ada..
jeles nie

Syira ITIK KEJ♥M said...

wzul;
tak. aku tengok diorang main je. ade yg mengajak main tapi takmau ah.
tak kose aku nak main spot-spot neh. kalo aku main sukan mesti jadi sarkis...

nadia;
itulah murah gile. teh o panas 50sen je kot?

oggy;
hahaha xde kena mengena pun takpe, yang penting kasi 3-4 inci..

(o o) <-- pengembangan lubang idung

shark;
itulah. nak kena saman neh. ciplak hak orang ade ke patot?!!

pink guava said...

bez nyer boleyh gi pntai....=)

Lizzie Yasmin said...

ala mmg rugi lar tak beli baju kelawar itik tue... chomeel habis....

DISABLE