01 March 2011

Superheadz Ultra Wide & Slim


lepas berminggu-minggu pikir (dia punya pikir mengalahkan nak jawab soklan esei Sejarah Tingkatan Lima) nak beli lomo yang mana satu, akhirnya aku mendapat hidayah untuk angkut Superheadz Ultra Wide Slim kaler White Angel. mula-mula gila nak pilih jenis, bila dah komfem Superheadz  gila nak pilik kaler nye pulak... mana tak gila, ada 13 kaler kauuuu, last last aku amik putih. boleh bajet suci-suci sikit. fuhh lepas satu seksaan duniawi aku nak memilih...


mempersembahkan,


oh ni bukan aku punye. aku punye belum sampai. haaaa, menunggu barang sampai depan mata lagilahhh satu hal terseksa nye, lama-lama menunggu ni kang boleh kejang-kejang palotak aku, aku bukannya jenis manusia boleh bersabar...

ok sekarang mari promote kamera ni walaupun tokey kedai tak kasi diskaun dekat aku tsk; tsk; tsk;

wide angle lens 22mm
vignetting effect
vivid color effect
shutter 1/25; aperture f11
harga harus murah sebab kamera ni toy semata-mata


ni gambar yang dihasilkan daripada UWS (non-edit, tapi depends pada film jenis apa):




perasan tak dia punya angle dah melebar lain macam? lawa kan?kan?kan? tapi kalau tukang amik gambar nye tak pandai cari angle. haprakkkk jugak, jangan harapla nak dapat gambar lawa.




dalam entri lepas ada yang tanya aku, tak minat SLR ke? sape tak minat SLR weyy, kalau lens SLR lagi wide, 18mm kot? sape taknak SLR? cuma kalau nak tunggu dapat sebijik tu, entah bila laaa... kecuali dalam masa terdekat ni, aku jual seketul daripada buah pinggang aku, baru boleh pergi beli SLR. T_T lagipun SLR, kadang-kadang gambar dia kena edit satu keje jugak, kamera lomo ni takpayah edit-edit dah, naturally vintage (bagi sape-sape yang suka effect vintage lah kan) cuma satu je kamera lomo kalah sikit, bab nak pergi kedai mencuci filemnya. sekarang kan sume orang main digital-digital, payahla sikit cari kedai yang ada service cuci filem...




satu lagi komen dekat entri lepas, ada orang tu cakap Superheadz ni fake lomo, YES IT IS. sebab Superheadz Ultra Wide Slim ni remake daripada Vivitar Ultra Wide Slim. ciplak ke ape aku tak sure la pulak, tapi effect wide angle yang dihasilkan sama je 22mm. cuma Superheadz ni lagi kawaiii.



haaa tengok mana lagi comel?


so sape-sape berminat nak dapatkan Superheadz ni bolehla usha-usha online shop dekat bawah ni. aku penat dah usha membanding harga kemainnn, sekarang kau la pulak:


diorang bukan setakat jual Superheadz, tapi Diana, Holga, Instant Camera yang snap skali terus keluar gambar tuu, semua diaorng ada jual. ni setakat yang aku tau la. kalau kau ada info pasal blogshop lain share-share la yer, boleh aku mengadap, compare-compare harga lama-lama sampai tak siap assignment lagikk



7 comments:

jUst skyNNiEy said...

wahhh lomo ! jeles. i pun tgh aim nak beli lomo camera ni. nnt boleh lah mintak tunjuk ajar :DD

fiqkbe said...

nnt dh cuci filem cpt2 upload k =D

wan noor adila said...

aaaaaaaaaaaaaaah aku sudah tergoda... rasa macam nak beli jgk... nk beli SLR tak mampu T_T

kaibudakbaek said...

btw,kat ripcurl sunway pn ad lomo gak kan?

WZulhilmi said...

aku baru first time dgr camera nih. LOL!

Mawar Merah said...

sm.br dgr jugk..

surfeeya^^ said...

pas aku bace blog ko ni baru aku tau sal lomo2 ni.
thnks yaw!
aku pon suda jatuh hati sama bnda alah ni.
i will catch it,too.soon~

DISABLE