14 September 2011

Poor Girls' Self Scanning



dekat rumah takde film scanner. lepastu miskin sangat takde duit nak pergi scan dekat kedai gambar yang menyediakan khidmat scan dengan kos rm5. at the end scan sendiri, sebabtu gambar jadi biru & blur-blur semacam... tsks sadis gila. 



how do you do self-scanning? 
senang je, tapi leceh sikit:

1) mula2 bukak blank (white screen) slideshow dekat laptop. 
2) ambik film yang dah process, tampal dekat screen laptop tu. so sekarang boleh nampak gambar negatif tu kan?
3) tangkap gambar negatif tu pakai digital camera
4) transfer gambar dalam laptop, kemudian apply effect negative pada gambar tu.
siap!


hahaha lawak tak cara ni? aku tau korang tak paham pun 
sebenarnye aku cakap mende, ayat aku memang berbelit-belit pun... kalau nak lebih paham boleh tengok dekat sini 


nilah hasilnye: 



#1 multiple exposures of a person




#2 ni nak buat light painting sebenarnye.




#3 pink flower with blue background skies. tapi tak nampak pun pink nye. 




#4 channel logo. shot dekat klcc kot?




#5 my self-portrait multiple exposure. double dengan cahaya dari mana entah. 




#6 patung dekat Annexe Gallery




#7 klcc overlapped




Diana Mini
Lomography ISO 400




4 comments:

Umie Artoqiemie said...

lomo lomo lomo

Akmal [B] said...

wah.. creatif2!!!

EddyGeek said...

masuk xtgk lain dah. tergamam tgk banner, huhu~ oh girl, i like this..

eno farhana said...

macam kenal je muke model kau ni.. haha

DISABLE