13 October 2011

Big Bad Wolf Book Sale, Maeps Serdang



petang tadi aku sempat pegi Big Bad Wolf Book Sale dekat Maeps Serdang (dekat je dengan UPM) yang kononnya the biggest book sale in the world. PEH. series besar. setakat MPH dekat Mid, Kinokuniya dekat KLCC memang takboleh celen langsung. kau pegila tengok sendiri. sape-sape yang gile buku tu, boleh gile duduk dalam tu. sejam 2 jam tak cukup aku rase. paling kurang pun 3 jam...


gambar daripada FB page Big Bad Wolf Booksale:





so ape yang best?

diskaun 75% - 95%. 
murah gila paham dak!
berjuta bijik buku. bermacam jenis pilihan.
(tapi mostly ialah english publication. buku daripada luar)



aku beli 4 bijik je. nak beli banyak macam takdek duit pulak. aku tengok orang lain siap dengan troli. berpuluh-puluh bijik buku diorang duduk mengusung bawak pegi cashier. isk3 bagus betul. ni ha yang aku beli:



Why We Want You to be Rich
Donald Trump & Robert T. Kiyosaki
RM8.00


ni boleh kasik ayah aku. dia minat bace buku2 motivational cani. 





Stealing Heaven
Elizabeth Scott
RM8.00


ni novel pasal seorang remaja yang mencuri sepanjang hidupnya. sebab mak dia sendiri yang mengajar macam tu daripada dia kecik. macam best je?





My Best Friend's Girl
Dorothy Koomson
RM8.00


akhirnya jumpe jugak!!! ingat tak dulu aku penah post nak beli buku ni tapi duit macam nak berjimat utk benda lain so sampai ke sudah tak beli-beli. untung hari ni jumpe! tapi cover dia lain la....





Dork In Disguise
Carol Gorman
RM3.00


ini cite klakar. novel jugak. macam lawok je. dahla 3 ringgit. 



banyak lagi yang best. Harry Potter, Shopaholic, Devil Wears Prada, New Moon, apemende lagi eh? Meg Cabot's, Princess Diaries, Pretty Little Liars series, banyak agi title yang best-best. yang novel tu mostly 8 ringgit sebijik... (harga dekat luar 35++) buku masakan, motivational, komik, atlas, buku kulit tebal tu pun sume murah. so penggemar buku wajib datang!






4 comments:

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

Btol pnya murah...
ne yg nk serbu ne :)

eesyaheera said...

saya not into books. Pemalas baca buku :P

WZ said...

Aku tgk entry ni kan menangis tak berlagu tau tak. woi rasa nk tempah tiket bas pegi serdang sekarang. sedih betul lah. *^*!^&#$!%

Syira ITIK KEJ♥M said...

areinn:
kena pegi! yang tak minat buku pun tibe2 jadi terminat nak bace buku sbb macam2 jenis ade...


eesyaheera:
aloh maila usha2 buku masakan best2....


wz:
weh rugi kalau kau x dtg... sbb, buku yg harga 50++, 35++ sume jadi 8 ringgit... yg nora roberts (kau ke sape eh yg minat nora robert?) macam2 title.. n sume buku elok, baru lg. bukan stok buku yg nak buang tau. kau datang pastu borong bnyk2... dgn rm100 berbelas belas bijik kau bleh dapat...

DISABLE