20 October 2011

Takde Keserasian dengan Kamera. Nyah Kau!



aku baru balik daripada event Busana Muslimah. ala-ala Gadis Melayu, tapi versi UPM punye. peh kelasss sangat. sume pompuan lawa-lawa pakai dress/gaun labuh-labuh. panjang berjela gaunnye, rase nak pijak-pijak pun ade. haha. sume bacam bidadari dah. aku ni macam style2 kuli je kat situ tsk tsk. 



aku pegi sebab nak support classmate aku (merangkap kakak angkat dekat floor) Imah yang masuk bertanding! hip hip hurrey! aku sangat salut pada Imah sebab ada high level confident untuk masuk competition camni! weh ingat senang ke nak kena catwalk depan orang ramai? dahla pakai heels 8inci. 



aku adela ambik gambar 2-3 keping tapi macam haram! tak pakai flash gelap. pakai flash macam kabur pulak. geram gila! sebenarnya nak cakap, sepanjang aku pakai Kamera S**Y ni dekat 2 tahun dah, tapi still tak pandai-pandai nak adjust cahaya, setting scene sume. tangkap gambar tak pernahnye nak puas hati. aku pun taktau nak buat ape dah. tangan aku yang memang takde bakakt nak ambik gambar ke... memang kamera neh yang bengong? GERAM GILA PAHAM DAK? kalau aku duduk rumah tepi laut dahlama aku campak kamera ni kelaut.... takpelah. apepun kau layan jelah gambar yang tak berapa nak menjadi neh:





this is Imah! lawa kan. dah boleh masuk Gadis Melayu dahne...
*model nye dah pose meletops kebaboom, tapi kamera blackout semacam. padahal dah bukak flash. benciii!





time member aku tengah catwalk ni tetibe gambar kuar gelap pulak. boleh?












ape mende entah... kabur!!!






gelap pulak... dahla badan aku macam taiko-taiko kongsi gelap... tough lain macam...






kabur lagi. dasar kamera bengong! aku baru nak ambik gambar wanita cantik!!!






dekat-dekat nak abes, orang nak balik dah sume barula nak clear, cerah, sharp sume.  eee aku tak puas hati betul!!!






kesimpulannye aku geram gile ngan kamera aku neh. hidup pun wat perabihkan beras je. balik raya ni memang sah2la aku tinggal dekat rumah je. duduk cini pun macam tak bergune.... warghhhhh!!!






3 comments:

cik nurul said...

syira yang tough~ hehe

Umie Artoqiemie said...

kau parkinson eh? hahaha

marionette.life.goes.wrong said...

ahahah...sy hanya mampu tertawa :ppp mmg mintak kne beli yg baru la tuh

DISABLE