18 September 2012

Model Penempatan Zaman Dahulu Kala



Subjek Kajian Tempatan dah habis mengajar semua semua bab. Pungpang pungpang kitorang decide hendak buat ulangkaji balik semua bab. Start dengan Bab 1, Topik Penempatan Awal Manusia. Alah penempatan gua, pinggir sungai, tanah lapang... Penempatan zaman batu haaa ingat tak? Nak baca buku teks macam bosan sebab masa mula-mula belajar topik ni dulu sure dah ngadap buku teks kan? So we decide to make a model. Model Penempatan Zaman Dahulu Kala. Gituw.  Berbekalkan kertas pelbagai warna, plastisin, batu yang dikutip depan rumah, dengan cat air kitorang pun memulakan kerja. Yeahhh!




Peringkat awal





Jangan risau, semua orang cikgu bagi chance pegang berus okay ?





Ini, kumpulan Dragon. I shared the same birthday with both boys behind me. June 20th, FTW!





Ini, kumpulan Harimau Malaysia. Amboi tukang snap gambar tak beragak betel, takde kiraan langsung. Tak sempat cikgu nak senyum. :p





Mind my ugly handwriting on the blackboard. Kahkahkah. Tak biasa menulis pakai kapoor.





Nasib tak terbalik menatang model tu. 





Tadahhh! Hasil kerja kelas 4A bersama cikgunye. Kelakor tak? Hehehe



Okay itu sahaja laporang ringkas dari SK Tok Che Dol.
besok ada Sambutan Penutup Bulan Kemerdekaandengar kata ada aktiviti berarak keliling Kampung Halban Chomel sambil kibarkan Jalur GemilangAhhh I am reallyyy looking forward for tomorrow's event! 


Bye!



No comments:

DISABLE