20 October 2012

My Cousin's Wedding



Heyyy my cousin Kak Yong is getting married ! 


My cousin that I knew since birth , funny to know that she's matured enough to decide to get married. Finally. HAHA. I finished my job at SKTCD on Wednesday , and went straight to see her the next day with my Atuk and Nenek. We took the morning train at 8 am from Tanah Merah to Gua Musang. Family aku pergi kemudian dengan kereta, sebab adik aku masih bersekolah hari Khamis & ayah pun keje. So aku pegi dengan atuk & nenek dulu dengan tren. Bad thing is , tren lambat. 4 jam baru sampai taktahulah kenapa. Patutnya 3 jam je :( But the good thing is , scenery along the way is to die for ! Subhanallah cantik gila !



Dekat Gua Musang banyak gila bukit batu kapur macamni. Cantikkk!





Stesen Manik Urai. It's already 1030 am tapi masih berkabus gila gila 





Sungai Kelantan





sampai aje , ikut makcik aku jalan jalan beli barang dekat kedai , lepastu teman sepupu aku ambik baju pengantin dekat butik lepastu lunch tomyam makcik masak sedap gila gila. then siapkan packet untuk tetamu. dia punya packet ni omel gila rasa macam nak sorokkan semua untuk diri sendiri





bekas candies yang comel ~





makcik aku dengan tersangat baik hatinya telah sewa sebuah homestay untuk keselesaan family dari Tanah Merah bermalam. family aku, family mak usu aku, dengan atuk & nenek aku. haa semua ramai ramai duduk rumah ni. dekat je ngan rumah makcik aku nye, jalan kaki je. dekat homestay ni macam2 ada, lengkap. kicap, beras, sayur, coklat, biskut rempah ratus fuhhh tunggu nak makan je! 





this is the homestay!





pagi Jumaat tu, aku keluar jalan jalan ambik angin pagi dengan sepupu aku Aysha. best gila hidup dekat sini. bangun pagi dapat tengok bukit batu kapur yang berkabus.





sampai ke hujung perumahan pegi bejalan nye. nasib baik tak jumpa kera liar. 





this is my cousin Aysha, adik kepada bakal pengantin. 12 years old. Aku doakan semoga dia dapat result cemerlang dalam UPSR. tak lama dah nak keluar tuuuu.





banjaran bukit batu kapur





best weh kalau rumah sendiri mengadap bukit macamni




akad nikahnya pada Jumaat malam lepas Isyak , pum pang pum pang malam tu aku ikut Kakyong pegi rumah mak andam untuk mekap. 





tadahhh siap dah sekejap je mekap





i am the first person to snap picture dengan pengantin sila jangan jeles okay! hihi





dekat masjid masa upacara akad nikah





gambar ni candid sangat. i likeeee! haha





ok dah sah jadi isteri orang





snap snap gambar dalam kereta





tahu tak, kereta bawak pengantin semua budak bujang dengan kanak kanak je hahaha. rock and roll dalam kereta ! 





brader pengantin





ni dah sampai rumah. pengantin & our mak Usu. cantik tak?





another picture with pengantin





suke gambar ni. suke suke suke sangat! 





adik aku bajet gangster taman perumahan





simple but pretty pelamin





the younger generations





this is the cutest baby ever !!! muka macam anak patung aku adore dia since dia kecik lagi , siap simpan gambar dia dalam handset. haritu baru sempat jumpa





bayi comel idolakuuuu





princess-y much ?





amik berkat dekat pelamin orangnak duduk pelamin sendiri taktau bila lagi ngeh heh heh 





keesokannya... kenduri dekat rumah pengantin perempuan. 
pengantin bersama the gojes mak andam, kak nor. 





pengantin lelaki dah sampai ! tetamu ramai gila daripada tengah hari sampai ke maghrib pun ada lagi yang datang. aku bagi paperbag hadiah untuk tetamu sekejap sekejap kena tambah paperbag sebab cepat habis, ramai sangat oranggg!





;-)





geng keluarga pengantin perempuan pakai baju kaler kelabu.





pegantin & my mom





okey yang ni kenduri dekat rumah pengantin lelaki pulak pada hari ahad. kiranya hantar menantu ler ni.  dekat Gua Musang jugak rumah keluarga pengantin lelaki nye, senangla nak balik raya nanti eh?





and how many times have i told you how beautiful the nature in Gua Musang is ! dah bajed bajed dekat kawasan Gunung Berapi Indon dah





my super duper favorite cousin hehe 





anak dah 3-4 tapi maintain gojes youuu





on da way balik rumah. tidooooo. hehehe




Selamat Pengantin Baru Kak Yong
Semoga Berbahagia Hingga Akhir Hayat yerr,





1 comment:

fiqkbe said...

selamat pengantin baru kak yong! semoga berbahagia hingga ke syurga ;)

DISABLE