25 May 2009

1 Kilometer Pertama

Hari dapat Lesen L terus cikgu ajar bawak kete. Hoyeh2. Dekat sejam jugak la main pusing2 dalam litar tu. Cam funfair lak rase. Alah yang main langgar2 kete lam kandang tu. Aku dah berpeluh-peluh da. Panas giler cuaca sekarang. Mengalahkan negara Mesir. Ingatkan dah habis, boleh balik da. Skali... cikgu aku suh drive kuar litar. Masuk jalan besar. HOHOHO. Cuak aku. Drive dari Machang sampai Tanah Merah. FUH! Agak mencabar la. Kete dahla banyak. Ngan lori besar agi. Aku bawak slow 40kmj je, TAKOT WEYH! Bersusun kete kat blakang aku tengok. HAHA. NASIB LE korang...

Cikgu suh tekan BREK aku gi tekan MINYAK. NAK MAMPOS KE HAPE. Ish. BAHAYA. BAHAYA. Aku kompius la. Ngan brek lagi. Pedal lagi. Tensen2 kang aku PIJAK SEMUA SKALIGUS BARU TAHU, boleh terbang melayang kete tu aku rase. Nak tukar gear lagi. Nak tengok depan lagi. Cermin kiri. Cermin kanan. Cermin belakang. Bengong rase. Harapkan jalan tu straight je, tak banyak selekoh sangat. Jalan yang benar la katekan. Masa zaman kejahilan dulu, kalo naik kete ngan kazen mesti aku suh diorang tekan minyak. “Wei! Tekan minyak kuat sket wei. Jage minyak. Jage minyak. Kuat sket.” Sebenarnya kan, aku taktau pun apesal aku suh diorang tekan minyak. Owh! sekarang baru tau. Nak kasi laju upenye. HEHE...









PS: aku tanak jadi macam si PANBOB kuneng yang macam HARAM tu, blajo kete bertahun2 tapi tak pass-pass jugak. Tapi aku nak jadi macam JAY CHOU dalam citer INITIAL D. SANGAT HEBAT dier.





contoh cikgu memandu yang kelihatan tertekan dengan anak muridnye




1 comment:

fezaL Mohd said...

pasni jalan2 lar.. ;)

DISABLE