21 November 2011

Aku Buat Plastic Surgery di Korea




baru-baru ni aku ade buat plastic surgery dekat sebuah klinik di Korea. klinik ni kelasss sangat, tak ramai orang yang tau  sebab patient dia pun kebanyakan terdiri daripada mak-mak datin, nyah-nyah high class, dan lain-lain. aku pergi nipun sebab dapat kupon baucer 90 percent. kalau tidak memang takde la aku nak pegi. 














mula-mula aku cakap nak mata bulat, kaler kelabu-kelabu macam artis mexico yang lawa-lawa tu. tapi lepas surery, anak mata tak selari. walaupun aku sedang pandang kamera tapi bijik mata tu pusing belah lain. apesal entah. sangat menyusahkan aku bila nak bercakap dengan orang, sebab orang ingat aku sedang pandang tempat lain. hu hu hu. so aku mintak dokter tu repair bijik mata aku....














malangnye, masa pebedahan dokter lupa nak sambung urat mata menyebabkan bijik mata aku tersembul keluar. rupa aku macam jenglot betul, aku cakap dengan dokter, "aku takboleh teruskan hidup dengan bijik mata macam ne... aku malu ngan masyarakat" sambil menangis teresak-esak. dokter tu cuba tenangkan aku. dia kate, "takpe2. nanti saya cuba betulkan balik..."














lepas surgery kali kedua, aku tengok cermin... and kelu sekejap. taktau nak kata apa. mata aku comel, macam mata bayi. bercahaya. tapi sebab aku bukan bayi maka aku nampak macam tak cukup zat betul dengan mata tersebut. maka, pembedahan dijalankan lagi...














BAPOK! tulah perkataan pertama yang keluar daripada mulut aku bila tengok hasilnye. huhuhu aku takottt dan rasa cuak gila. aku dah bosan menjalani pembedahan. aku dah bosan ngan sume neeee!














pembedahan seterusnya, muka aku macam wanita 40-an. aku menangis dalam operation room tu jugak. aku ugut nak wat report polis, sebab hasil yang aku dapat tak seperti yang aku nak. dokter tu cuak agaknye, lalu dia cakap, next operation comfem meletopsz. dan next operation jugak free no extra charge. so aku layan jela. 














macamni, kalau balik kampung sure orang kampung takbleh nak beza antara aku dengan nenek aku. ni rupa last aku sebelum aku terbalikkan meja bedah, ambik pisau lepastu cucuk-cucuk dekat perut dokter tu dan lari laju-laju. klinik bangangggg! expectation aku tinggi sebenarnya. tapi rupa-rupanya... harommmm. aku tak dapat ape yang aku nak tsk tsk tsk. aku menyesal..... 








aku malu nak keluar dan bersosial dengan masyarakat..... lepastu family aku bawak aku berubat dekat kampung pedalaman yang terpaksa dirahsiakan lokasinye. lama jugak aku berubat. pakai sumber-sumber tradisional dan minum air akar kayu. dan hasilnya... aku dapat balik muka sebenar aku... tapi ade side effect.














side effect tumbuh misai. 










sape-sape yang rasa nak usha website clinic tu boleh klik sini. tapi aku tak reccomend. ape-ape jadi, sendiri tanggung eaaa.... ok bye.


kesimpulannya toksah nak plastik surgery sangat laa. tak reti bersyukur? 




8 comments:

Hizami Rahim said...

haha. sengallllllllllll

Asyikin said...

hahahaha, comel jek !

Nurul Mazni Sawal said...

hahahaha.. baik punye pembedahan nie.. dah klik link dah.. tapi kenapa g dashboard sndiri?

Suraya Aris said...

haha kelakar kelakar ! seram pun ada gak tengok mata-mata tu :P

NuR IzZaTi said...

hahahaha..gelak guling2!! =)

WZ said...

woi byk gila kali pembedehan! last2 elok pualk kan. berkesan betul ubat cara tradisional.

eno farhana said...

Lawak la ko ni.. ble mau matang ha?? uhu.. Sok ko dtg kelas, aku nak bedah betul2 =)

-Incek Fik- said...

gelak guling-guling baca entry ko ni hahaa..

DISABLE