11 December 2011

Ini Bubur Nasik ke, Polisterin Hancur ?




tibe-tibe aku terjumpa bubur instant dalam locker. tibe-tibe. takdelah lapar sangat pon. tapi sebab boring petang-petang cani so aku terai bubur instant ne ha. 





ni lah mendenye. bubur segera 3 minit perisa cendawan. cap ayam. not cap ayam as if ayam brand, tapi cap ayam as cikai. do you get what i mean?







jangan isau walaupun tulisan guangzhou mali tapi halalnye ade, aku dah cek dah... bila cakap bubur, aku expect bubur nasik la kan. takkan tetibe ada kuey tiau pulak. 







skali kau. bukan bijik nasik. tapi bijik mende entah. dia punya tekstur tu macam polisterin hancur. gila ke ape makan polisterin. macam keropok lemau yang dapat skali ngan game tikam tu. tahu? tapi takpe, kita terai masuk air panas dulu...



lepas masukkan air panas (betul-betul 3 menet, siap pakai timer lagik kah3) ok sebenarnye tipu je pakai timer. lepas masukkan air panas menggelegak, bijik polisterin tu terus jadi lembik2 dalam sekelip mata. daripada rupa polisterin terus bertukar rupa nasik lembik. masukkan perasa, cili kering dengan ketulan cendawan kering, kacau sikit. rasa dia? rasa nasik.  




dasar makanan dari poket doremon. 











5 comments:

Anonymous said...

itukan bertih beras..bukan polisterin la..hahaha..
cap berasasli ka ? sedap la bubur 2..miahahaa

ishiko said...

haha..
penah beli tp xberani try
sedap tak?

Syira ITIK KEJ♥M said...

anon: oh yeke? bertih beras ke? haha xtau jakon2.. tapi betul, kalo gigit yg mentah rasa cam polistrin.

imm eusoff said...

hehe, dulu masa study pon penah try makan ni. memlu tekejut gak, & yes. bentuk dia macam polistrin hancor. :P

Kama Irahsa said...

dh mkn benda ni dr skolah rndh lg.. dr tahun 90an gitu.. bg sy, mmg sdp. huhu..

DISABLE