10 June 2012

Port Dickson Picnic


8th June is World's Ocean Day. I didn't know that until today. Surprisingly I spend 8th June on a random beach in PD with a friend and my guidance teacher ^_^



so this is the beach, sorry editing melampau hehehe 





pantai ni bersih & air dia jernih, tapi klakar. sebab 1 kilometer ke tengah laut still air paras betis. nak berenang tak mampu, cuma boleh meniarap dalam air hahaha






I love beach ! <3





satu impian aku ialah, nak dapatkan lesen menyelam. sebab dunia di bawah laut, subhanallah sangat-sangat cantik, tahu. masa snorkeling dekat perhentian, even tengok daripada permukaan air je, nampak coral tu colorful, cantik sangat. macam lukisan dekat lantai. cuba bayangkan kalau menyelam, lepastu tilik coral tu depan-depan mata? salah satu cara untuk meningkatkan keimanan pada Pencipta ialah dengan melihat kebesaran & keindahan alam ciptaan-Nya, betul tak?






dan semua keajaiban perlukan duit. untuk dapatkan lesen menyelam would cost RM1300 paling murah, jadi mulai sekrang kena simpan duit, bekerja keras untuk mendapatkannya. 






jangan lupa bawak member, menyelam sorang tak pepasal dingap ikan pelik, takde sape tahu. 





ok byeee, kejarlah impian anda. 
dan sayangilah laut kita! :)








No comments:

DISABLE