24 June 2012

Kejohanan Sukan SMK Bandar Damai Perdana


life yang bergelumang dengan sukan sangat awesome. now I figured out why i'm not awesome during school days. tahu kenapa? aku tak pegi hari sukan sebab taknak lari. dulu aku pakai telekung labuh pegi sekolah, rasa hodohnya kalau berlari dengan telekung besar berkibas kibas padahal sama sahaja lari atau tidak tetap hodoh. dahla lari tak laju, hampeh aku nak menang. buat malu je kalau masuk. so, masa Hari Sukan aku duduk menyorok di rumah.


how pathetic.


so adik adik, jika anda masih bersekolah, sertailah sukan sekolah! tak menang tak apa, masuk perbarisan je pun tak apa. you'll build good character through sports. and this is my school's sports day, dimulakan dengan acara perbarisan :




rumah oren






rumah oren tiba-tiba buat tarian gelek masa formasi perbarisan. apekahhh (?) this, is a bit berterabur dah macam joget lambak sedikit. 






rumah merah paling cun formasi. rumah aku lettew!












watchaaa siap menempek nempek dekat tanah lagik kau,






kuning punya maskot harimau pulak cute gila, berjoget joget dekat padang






komanden dia pun comei je. budak form 1






the audience






rumah hijau ada puteri bunian datang menari2 bersama dengan peserta perbarisan. 






biru punya tema ala-ala tentera






tiba tiba atlet wakil sekolah masuk ke padang.






atlet sekolah cool gila okay, i want that blue jacket too!






upacara membaca ikrar. 









aku kena jaga hadiah, which is boring. i wish i could be given kerja yang aku boleh involve dengan budak-budak di padang. contohnya ambik gambar, pengurusan peserta, beri makanan/air. sedih sebab turun sekejap2 je ke padang. argh. i thought cikgu kaunselor supposed to be on the field, bagi motivational support dekat budak-budak? tapi kena duduk di pentas, pegang hadiah which is mencapab gila. 



anyway, congrats kepada rumah Bendahara (rumah merah) sebab JUARA tahun ni ! tahniah dekat cikgu pengurus peserta yang paling banyak berusaha ke hulu ke hilir Cikgu Su, ketua rumah apedah nama budaknya, peserta kawad yang awesome gila & jurulatihnye, peserta melompat, peserta lontar peluru, peserta larian yang mencicit lari asek nak menang je, peserta tarik tali (walaupun tak menang hahaha tapi still, korang semua sangat cool sebab berjaya tarik tali yang tebal itu), & semua ahli rumah merah yang datang support!


ah bersyukurnya diletakkan dalam rumah merah. yay merah go go go!




1 comment:

Siti Nadzirah Zakariah said...

dulu mase sekolah join perbarisan dengan tarik tali je. haha. sangat x suka sukan :)

DISABLE