27 May 2013

Goodbye, Babies



Hands off, teaching preschool kids are the toughest ever. My teaching contract ended last Thursday, and I am going to miss all those cute babies. All 25 of you. Thank you very much for the 3 months experience. 






Kumpulan Merah

Shahrul ketua kelas yang bersuara manja;
Anis Amalin penolong yang sentiasa curious,
Suraiya yang bijak membaca,
Emy yang smart & funny
Sazlin yang pandai mewarna, 
Atikah yang sangat sangat cute bila tersengih nampak gigi dua,
Ramzi murid yang pertama bagitahu nak ke tandas dalam Bahasa Inggeris,






Kumpulan Hijau

Saifudin yang takpernah makan time rehat,
Syasya yang bersuara serak serak basah,
Aizul Afif yang setiakawan, 
Hamirul yang bermata cantik,
Syafiqah yang paling sedap bila baca doa dan surah Alfatihah, 
Nurul yang sama nama dengan cikgu,






Kumpulan Kuning

Fakrul yang hiperaktif sangat menguji vokal;
Asma yang selalu cakap dia nak jadi budak ber-juruh
Imana yang lemah lembut selalu nak pegang2 span bahu aku,
Balqis yang selalu tersengih sengih,
Amir Danish yang ada gigi cantik tangan wajib masuk dalam poket macam bos bos,






Kumpulan Biru

Anizol yang banyakkk idea nak menambah bila cikgu bercakap;
Faris botak yang suka menangis,
Tina budak baik yang jarang keluar suara, 
Darwish yang selalu berkepit dengan Imana,
Hasif yang rajin belajar membaca,
Yeng yang suka Ultraman,






dan.
Yang paling tak boleh dilupakan...
Syahmi beserta pipi gebunya! geram 24 jam rasa nak cubit pipi dia. grr grr
Makan tu menambah sampai 2 kali. 
Bila dia cakap takmau, payah dah nak pujuk.
Bila dia senyum malu malu pulak, pipi dia jadi kembang. Comel je. 
Terus teringat kepada pipi aku sendiri semasa masih bayi haha






Last day, Syahmi bagi hadiah ni kepada aku berserta kad:

Selamat Berjuang, Cikgu
Semoga Berjaya Dunia Akhirat
Semoga Allah memberkati Cikgu
Terima Kasih di atas segala ilmu yg Cikgu berikan
Terima Kasih kerana bersabar dengan kenakalan saya


Walaupun bukan Syahmi sendiri yang tulis. 
Tapi terasa sangat terkesan di hati. Sebak. 
Aku doakan semoga anak anak yang masih suci pemikirannya, 
yang masih bersih daripada dosa ini berjaya di dunia dan akirat insyaallah.




Cari benda tersembunyi:
Pipi gebu Syahmi

hihi


No comments:

DISABLE