21 May 2010

10 Page Best Dekat Facebook


mari kita lihat antara page-page terhebat di abad ini yang pernah wujud dekat facebook



asal aku blaja math je mesti pening, asal pening je baru aku perasan, aku tengah blaja math rupenye. kesimpulannya aku TAK MUNGKIN satu pelamin dengan MATH. NO WAY.


yang ini, memang kegemaran impian masa silam. setiap kali cikgu (terutamnya cikgu addmath & cikgu yang mengajar subjek susah2) start citer pasal family, cinta silam, rancangan masakan kegemaran blah blah blah i will be quietly saying, "GOOD. GOOD. JUST GO ON WITH YOUR STORY SO THAT WE DON'T HAVE TO FINISH THE TOPICS" lepastu mesti ada geng sekelas yang buat-buat tanya soklan supaya cikgu jadi leka dan teruskan bercerita heh.


8. Barney


ok ini takbleh buat apa-apa, walaupun kau taksuke menyampah rasa nak lempang Barney namun tetap perlu hadapinya sebab aku sangatttt suka bukan suka sekadar di pinggiran tapi suka yang obses. cuma satu aku sedih, Barney tak pernah datang buat show atas ice atau buat sesi bertemu peminat dekat Malaysia. sebab kalau kau datang, pasti aku akan sampaikan mesej ini pada kau:


"hello Barney. i love you soooo much even though your face looks like a psycho serial killer animal, your voice is weird and the way you turn smaller in size at the end of the Barney&Friends show is way too creppy. but i love you, Barney. you are my childhood inspiration. i will always love you and your I-LOVE-YOU song"



this is one i'll recommend to all. 
sebab setiap hari page ni akan update 2-3 kali sehari, menghiburkan kita dengan jenaka (jokes) dan gambar (pictures) yang lawak.




page ni sangat comel. bila comel terus rasa nak buat simbol ;)
masa kecik-kecik dulu, zaman kita-kita semua berhingus, pendek (maksud aku lebih pendek drp sekarang) dan tidak bersalah (innocent) kita akan pergi depan kipas PANASONIC, bukak volume nombor 3 kemudian menyanyi depan kipas. do you still remember what sounds did we made? SUARA ROBOT. sangat cool ah main permainan ni. tapi tak WANGI. sebab bila berdiri depan kipas, orang lain akan dapat bau hingus kita tadi. yek kali sejuta.


aku taktau samada aku sorang atau orang lain juga merasa annoying bila dapat mesej yang tertulis:
K



aku takpaham fungsi page ni ape. nak bandingkan populariti FaraFauzana dengan pisang? aku join sebab aku suka warna pisang, kuning. orang lain? aku taktau ape motif join group ini.


yang ni sangat jelas lagi bersuluh. dekat facebook bukan main add orang tu, add orang ni. tapi dekat luar nak bertegur sape? HARREM. facebook ibarat medium nak stalk gambar-gambar orang untuk buat modal mengumpat. haish.




oh membace title page ini terus buat aku sentap. sebab muka aku slalu jugak la menyempat FB tu. aku pun rase bosan dengan diri aku sendiri sebab asal bukak tenet je mesti nak bukak FB. boring aku. kadang-kadang aku malu jugak, sebab bosan sangat aku post status banyak kali macam la orang nak heran kan. haha. whatever, aku takde twitter. (berpantun) heh.


page yang ni takleh belah betul. aku sangat yakin tukang cipta page ni mesti sengal giler, sebab dia punye info tulis macam ni:

Patrick Starfish ingin menjadikan Malaysia sebagai rumah keduanya. Tetapi undang2 Maritim & Lautan Dalam memerlukan setiap ahli dasar laut yg inginkan dua kewarganegaraan mengumpul 1 juta sokongan daripada rakyat negara yang dipohon.

Sokongan ini akan dimajukan kpd Perdana Menteri Malaysia & Jabatan Pendaftaran Negara utk dipertimbangkan. Kemahiran, keintelektualan & daya kreativiti Patrick amat diperlukan oleh Negara kita. Kehadiran Patrick sbg Public Figure akan meningkatkan nama Malaysia di persada dunia. Patrick juga boleh menyatu dan menghiburkan kanak2 kecil & kanak2 dewasa yg berada di Malaysia.

Alangkah bertuahnya Malaysia. Jadi kawan2, marilah kita sokong Patrick dgn menjadi fan page ini sebelum Patrick mengubah pendirian dan memilih negara Uganda sebagai rumah keduanya.

Sayangi laut bermakna anda menyayangi Patrick Starfish. 

and they even made an imaginery IC for Patrick!

marilah kita menyokong memorandum ini bagi mengenang jasa Patrick menghiburkan kita selama ini.


sertailah page-page ini sekarang,
untuk kebahagiaan masa depan.
(pantun lagi)


15 comments:

Emora Valeria said...

No 6 tuh selalu buat..hehe

bH said...

sekarang ni trend nama page yang panjang tak agak macam esei..yang lagi annoying kalau ada kena copy script tu baru boleh tengok..last2 kena gak jawab survey..memang $%@^() sapa yang buat page macam tu

Sya Syazana said...

xmau patrick jd malaysian. nak spongebob. hehe

aly said...

nak rumah spongebob boleh? XD

Adila Ady said...

When I Was Younger I Put My Face Close To The Fan To Hear My Robot Voice

cute nihh.baru perasan memang masa kecik2 dulu selalu buat camni tak sangka plak ramai jugak y sama2 ngn kita buat benda sama.

=)

♥ Syira ♥ said...

@emora: yup2 mase kecik2 dulu slalu buat.


@bh: haah yg nak tengok gambar tp kena masuk survey invite fren segala macam kejadah haram betul.


@sya: ouh, page utk sbob pun ader....


@aly: nak rumah sbob belilah pineapple dan masuk ke dalamnye.


@adilla: cuteee sngat

syue said...

^^.

page yg ada kaitan dgn childhood - RINDU gilaa. kan kan! =)

hellioz said...

lu ni sumpah klaka dow
gyahahhaahahah~

♥ Syira ♥ said...

@syue: ye ye! =) banyak lagi sbnarnye, tapi tak sempat nak cari masukkan smeua dalam ni. nanti kalau ade masa kita wat 2nd edition pulak ye. :)


@hellioz: aku suke trademark gelak ko. GYAHAHAHAHHAHAHA

SyaNa_SaN said...

hye itim kejam,

hahaha.. lately, memang banyak pown page yang senget kat fb. Syana suker barney jugak. Dia caring sangat kan?

♥ Syira ♥ said...

@syana: yer. tapi sangat susah nak cari plush toy barney yg besar. yg ade cume yg kecik seploh ringgit yg bila kita tekan perut dia, dia menyanyi. -____-"

^inas^ said...

page2 yg sekadar hiburan dan memenuhi rung feed fesbuk ;p

SiLabiLabi said...

hehe..yang last tu style..warga negara Uganda..hahaha


IKLAN FREE & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
& JariPlastik

Pendedahan Exclusive : Penyanyi Islam Membidas Mufti
Tutorial : How To Pay Using Maybank2U

selipar ori said...

suka la post ni. AKu stumble upon masa merayau2 di Google haha! "facebook ibarat medium nak stalk gambar-gambar orang untuk buat modal mengumpat. haish." ~suka sama lu punya statement! keep posting!

Anonymous said...

suka dkatkan muka kt kipas..hahaha

DISABLE