17 May 2010

Mia Sara = Dora the Explora ?

sekarang ni kalau cakap Amani, mesti semua orang akan ingat pada adik Mia Sara yang comel-comel, putih-putih, cerdik-cerdik yang berlakon dalam Adamaya tu kan, kan? kan?

aku tak layan sangat Adamaya, sebab masa awal-awal dulu aku tak tengok. tapi dekat-dekat nak abes citer ni, ternampak si Amani tuh, terus hari-hari nak tengok. terus mak bebel-bebel "OI DAH MAGHRIB PEGI MANDIIIIIII. DAH-DAHLA MENGADAP TV TUH....!!!" sebenarnye nak tengok Amani je, asal dia cakap je, even sepatah dua mesti aku dengan adik aku jadi histeria kejap, "OMAIGOD OMAIGOD COMELNYE! COMELNYE!"


ok sekarang sape minat adik Amani angkat tangan tinggi-tinggi. 

haaa... tengok! kan aku dah kate... semua minat dengan Amani. ramai betul angkat tangan. habis nampak bulu ketiak kiri-kanan. ish3 tak senonoh betul.

photo credit to: FB fanpage

tibe-tibe semua orang berangan nak dapat anak yang muke comel macam Amani. geng-geng nenek pulak nak dapat cucu macam Amani. yang lelaki, nak dapat makwe muka sebijik macam Amani. -__-!


malah, dekat Facebook siap ade page khas yang tribute untuk Amani. 

(7000++ people like)

dan ini

(100 000++ people like) fuyyoh.


tengok, sekarang Amani ibarat menjadi kesayangan Malaysia. 


Amani sangat comel, kadang-kadang aku rase dia ade iras-iras Dora the Explora. Amani is like the human version of Dora. tapi opkos la Amani lagi comel.





hmmmmm.... 
KORANG RASE SAME TAK?
(berpikir sambil mengosok-gosokkan dagu)


bila besar mesti jadi lawa giler kan?



3 comments:

ieyka02 said...

dak tecik nie mmg cumil bnget ouhh..rindu tgk adamaya..heheh

sherah said...

waahh amani comel.hehehe tgk entry i pun ade pasal amani tapi dia same ngan boo dlm monster inc. hehe entry baru pasal korea baju2 free dtg laa tgk

nyna said...

amani mmg comel gila kan :)

DISABLE