16 June 2010

Hikayat Katak Mata Stim



pagi-pagi tadi sebelum amik adik aku sekolah, aku tengok Kermit. apetah title penuh citer tuh. Kermit Swamp Years. kot. mula-mula macam aneh giler, eh apesal weekdays ada rancangan kanak-kanak? belah pagi pulak tu... kemudian baru teringat cuti sekolah...(cane leh lupe neh?) 


ni hah wajah ceria Kermit. stim kan mata dia? HAHA.

amboi... posing nak grand aje. mengalahkan heroin citer hindustan


sebenarnya aku taklayan sangat mende puppet ni. sebab ia sangat saiko dan menakutkan. kalau tengok movie yang ada watak puppets, mesti ending dia klise. mesti last-last puppet tu akan bangun berdiri atas kaki sendiri dan bercakap tanpa ada sesiapa pegang dia pon. sengaja buat penonton tertanya-tanya samada puppet tu betul-betul bernyawa. takde modal lain ke?

24 jam buat muka suka-hati. kenyang perut kot?



walaupon masa aku tengok citer ni dah separuh tapi memang lawak giler AH. sebenarnye aku nak je gelak HUHA HUHA tapi ade tetamu pulak kat rumah so buat senyap sudah. sambil kancing gigi kemas-kemas tahan gelak. seksa weh tahan gelak.




yang aku sempat tengok, babak dalam kelas biologi. sorang cikgu ni suruh student dia bedah katak. alah yang kaler biru tu... besfren si Kermit. and that katak is not actually a real katak but a puppet version of katak (APE KE BANGANG TAKBLEH BEZA KATAK PUPPET DENGAN KATAK SEBENAR???) tapi student ni tak berani, dia macam kesian dengan katak tuh lepastu dia lari keluar daripada kelas sambil menangis esak-esak. sebab student tu tak sanggup, maka cikgu ni pun cakap, "OK KAU TANAK BUAT TAKPE, MEH AKU SENDIRI BEDAH IA" ceh berlagak gilos!


kononnya cikgu tu hendak jadikan katak tu macam ni, ngeri tak?
*naseb baik aku simpan lagi gambar pembunuhan haiwan secara bersiri jaman matrik dulu*


so ibarat kata wonderpet yang sangat membosankan; APE YANG PENTING KERJASAMA! maka si Kermit dengan katak-katak lain BEKERJASAMA membebaskan diri daripada cage kemudian ramai-ramai lawan cikgu biologi pakai pisau kecil untuk selamatkan kawan mereka. lepastu bila cikgu hampir tewas di tangan Kermit, BARULAH katak biru yang nak kena bedah tadi BERSUARA. dan ia confess bahawa spesis katak memang boleh cakap pon, saje je diorang tanak communicate dengan manusia pfffffff.. saiko gile, terus cikgu tu terkejut. yang lawaknye tibe-tibe semua student dalam kelas terjerit-jerit macam buat demonstrasi politik "FREE THE FROG! FREE THE FROG!" 

last-last cikgu tu tak berani nak bedah katak tu malah lepaskan mereka. lepastu semua student dalam kelas tepuk tangan tanda gembira AWWWW..! (bluerk~)


ending dia?


semua katak-katak tu kembali ke swamp mereka hidup bahagia selama-lamanya dan lebih wow lagi, ada scene si Kermit naik scooter atas jalan tak bertar yang buat kau pikir watdehel?

i mean, PERLU KERRR nak tunjuk ia naik skoter dekat ending story neh?


ps: sori aku tak suke PUPPET :(



(-_-')


14 comments:

zee said...

ahahahaha.macam lawak gile!

Ikemal said...

pic yg paling bawah kelakar.

A-Y-I-E said...

ahhh gelinya bila tgok katak tu kene cocok2.

WZulhilmi said...

hahah.. Tgk kermit teringat Gaga pakai baju edisi kermit. amik kepala kermit je sebagai hiasan kepala gaga.. Wkakaka.

Haulid Al-Hararr said...

haha..smart giler...bleh berdemo la plak... kreatif betul..

The Crow Empire said...

to : Brutal Duck Empire (But Sweet)

Katak ijau? eeewww!! :D ahaha.

from : The Crow Empire (Still Cute)

¶A.K.I¶ said...

hahahaha..
i da klik butang i like~~~
hehehe...

da la x ske katak...
spesis itek kejam lak?
isk isk isk~

aris said...

Lucu banget :D

kodok hijau the ghost writer said...

woi apa pasal kodok lak ni.. tapi aku gelak gila..

Syira ITIK KEJ♥M said...

@zee: lawak gile you, i tak tipu!

@ikmal: :) :)

@ayie: tu bukan katak encik ayie. tu tikus..... teeheeee

@wzul: kalau kau nak try pun bleh gak~

@epal hijau: :)

@gagak: owh rupenye gagak takleh masuk ngan katak eh?

@aki: mekaseh2

@aris: udah tau enggak apa, waduh2 lucu banget kan? *haha*

@kodok: seb bek ko gelak, kalau ko baling parang naye aku....~

kodok hijau the ghost writer said...

tapi aku nak saman kaw rasanya hahaha

Syira ITIK KEJ♥M said...

eh janganla.....janganla....

Shannice said...

nice pic ending..
haha funny pic

Aisyah :) said...

Apakah? Haha

DISABLE