08 September 2010

Iklan Keropok Mony


sejak akhir-akhir ini aku perasan satu iklan. nak kata bangang, boleh tahan bangang jugakla...





pertama kali lihat iklan ini dekat TV, aku rasa annoying gila. satu kampung berebut hendak tunjukkan siapa lagi power makan keropok, annoying tidak annoying macam tu? mengarut betul iklan. tapi takpe. aku boleh bersabar lagi. iman bulan puasa la katekan. tapi dengar banyak-banyak kali siapa boleh bersabar? ai...terbakar jugak ati ni. aku jadi tertekan, jadi STRESS abes. mengalahkan PMS. setiapkali iklan ni muncul mesti rasa macam nak baling remote laju-laju dekat skrin TV. makin lama iklan ni makin kerap pulak keluar dekat TV...


Rangup setiap kali, Keropok Mony
Hidang petang pagi, Keropok Mony
Rasa yang menawan, Keropok Mony
Untuk keluarga dan kawan, Keropok Mony


tapi kemudian, sesuatu yang sangat aneh dan misteri telah berlaku pada diri aku. kebencian diganti dengan minat dan kecintaan. aku jadi taksub dan takjub dengan Iklan Keropok Mony. JADI OBSESIsetiap masa hendak ber-hmmm hmmm (atau bersenandung, dalam Englishnya bermaksud humming) dengan irama Iklan Keropok Mony. time membeli juadah berbuka dekat bazaar, time mengemop lantai dekat rumah, malah time dalam toilet sekalipun, kalau boleh setiap masa hendak mengalunkan irama iklan Keropok Mony. 


setiap hari kalau tidak dengar Iklan Keropok Mony mesti rasa macam hendak gila. malah kalau Iklan Keropok Mony tidak keluar dekat TV mesti gigih pergi bukak Youtube cari video Iklan Keropok Mony. tapi itu belum cukup taksub. setakat menonton dekat Youtube, apa barang? pergilah download video kemudian tukar kepada format MP3, baru boleh masukkan dalam handset buat ringtone call dengan mesej. setiap kali receive mesej boleh dengar "RANGUP SETIAP KALI, KEROPOK MONY bla bla bla..." sure sengaja bukak mesej lambat-lambat supaya boleh dengar lagu full sampai habis. INI BARU BETUL-BETUL TAKSUB!


NAH AMIK KAU! LAGU FAZIDAH JONED PUN BOLEH KALAH DENGAN LAGU KEROPOK MONY.


Rangup setiap kali, Keropok Mony
Hidang petang pagi, Keropok Mony
Rasa yang menawan, Keropok Mony
Untuk keluarga dan kawan, Keropok Mony


16 comments:

WZulhilmi said...

Tu namanya buang tebiat!!! Siap buat ringtone lagi - -"

Btw aku dah selalu kena benda2 macam ni.. mula2 boleh pandang hina lagi lagu tu. siap dalm hati kutuk secara extreme. lepas beberapa ketika jadi suka lepas tu download secara senyap2.. - -"..

Ikemal said...

aku pun bengan gak denga lagu tuh. tp mcm best lak.

nyna said...

hahaha.
iklan tu annoying gila.
tp selalu bnda yang kita bnci la kita hafal kan.hahaha

cikmay said...

kesengalan semakin membuak2 la ni...;p

Cik Bucken said...

aku nk try beli..tp org rmai pandang aku je..pe kes? mst dlm ati diorg kate cmni.."eee...bdk nih..TAKSUB!TEPENGARUH NGAN IKLAN MONY kt Blog Itik Kejam la tu" eceh..yg last tu saje2 tmbah:p

Anis izyan Abd Rahman said...

mmg ngok ngek sikit iklan nie
nyampah gak aaa~!!
ahahaha

Hafizuddin Zulkifli said...

ntah pape punye iklan...-___-"

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

uiseh. ebat la~ paling udah nie. nie kali la. smpai buat ringtone? hahaha. dha kata orang tua2. jan dibenci. kelak disayang~ hehehe.

wannurfazrini said...

HAHA serius muak gila tgk iklan ni. nyampah tol ! tade idea sgt laa tu .

Amirrah Zawani said...

hahahaha!!!
iklan ntah pape..

aisyah said...

gler gk la ikln tu....
nymph bila dgr hri2..
tp xkan nk wat ringtone kot..
hahahhaha

Cikgu Fikri said...

huhuuhuh...
xsgka adr gak org yg xsuka ngan iklan tu..
aq ingtkan aq sorg jerk yg xsuka iklan yg sengal mengal tu..
huhuhhuh.....

I*K*T*I*R*A*F said...

hahahhahahahha..lawak-lawak! :D

Syira ITIK KEJ♥M said...

@wzul: ak tak donlod senyap2... open abes dah pergi bagitau dekat blog ni ha....

@ikemal: takbest pun lagu dia. mcm addicted sbb ari2 dengar..... -_-'

@nyna: btol3... hehe

@may: dekat2 nak raya ni.... apela nak jadi takleh buat ape dah....

@bucken: hahahaha gelak gile bace komen yg nih!

@anisizyan: hehehe :D :D

@hafizuddin: tahpapae, tapi marketing bagus owhhh boleh buat org benci jadi sayang.... pakai minyak pengasih ke hape?!

@leha: tak kenal maka tak cinta ewahhhhhhh *bukak silat*

@fazrini: boikot2... iklan nih ade unsur iluminati!!*tetibe*

@amirah: :D :D

@aisyah: wat ringtone kejap je kot... haha

@cikgu: hehehe dulu takske.. skg ske dah.... rase cam nak menari gelek je bila dengar lagu keropok Mony

@iktiraf: :D :D

eesyaheera said...

haha. iklan ni mmg annoying. semua nak menunjuk ada keropok =.="

lionteen said...

lionteen pun xsuke..
klau ade kat tv tu,acik nk mngutuk je iklan tu..

DISABLE