03 November 2010

Video Bermain Ice Skating dengan Pakwe Kesayangan (edisi menipu)



tibe-tibe teringat entri ni. lama dah... saje je nak publish sekali lagi. kau layankan ajelah...


ini pakwe aku, kenal tak? tak kenal? takpe.


Hari tu kitorang berdua buat date romantik baikkk punye dekat Ice House, Melbourne. naik flight 3 jam semata-mata nak main ice skating dekat sana. walaupun dekat Malaysia ni ada je Sunway Pyramid tapi kitorang tanak main sesak-sesak camtu... dahla orang yang shopping2 tu semua asal lalu je depan tempat skating tu mesti nak tengok kitorang main. takde privacy langsung. so, pakwe aku ni dengan tersangat baik hatinye telah book satu ice skating rink tertutup dekat Melbourne special punye, untuk kitorang dua orang je. boleh main sehari suntuk. romantik kan? 

aku mintak maaf sebab tak belikan keychain australia pun untuk korang (nak save bajet) maka aku ganti dengan video palingggg special, panas-panas dari Ice House Skating Rink, Melbourne Australia.



NAH. USHA KITORANG MAIN ICE SKATING, POWER TAK:


Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!
best giler siot. nak nak part yang aku kena pusing melayang tu. ceh, terus rasa macam diri ini permainan funfair. dahla pakai leggings. haha.


sebenarnya aku sendiri taksangka kitorang boleh wat camtuh. YE AKUTAU AKUTAU PRO GILER. tapi itulah. orang kata berakit ke hulu berenang ke darat. senang dahulu sakit kemudian. usaha tangga kejayaan, kalau korang usaha kompem leh berjaya skating macam kitorang. level kitorang ni dah boleh jadi wakil Malaysia masuk olimpik dah sebenarnya. cume kitorang saje je tanak kecoh kecoh. low profile sudah. buat apa nak bangga diri? riak itukan amalan iblis.

aku dah elok-elok pakai tudung, tapi manager dekat tempat tu suruh pakai wig pulakdah. dia kata prosedur kat situ memang kena pakai wig bila nak perform tak kire laki ke, pompuan ke, HAMPEH betol. dahla bau dia macam bau bulu kambing. tak basuh ke hah? Pakwe aku pun kena. Ko tengok dia dah nampak macam bapuk dah. 

haa cakap pasal pakwe ni... baru aku teringat. hangin betul aku. time skating tu pakwe aku asek pandang kiriiii je. *rujuk video kalau tak percaya* bijik mata dia tu tak berkelip pun. nak kata juling air takde pulak. entah la. dia usha awek australia kot. aku takpasan pulak, sebab masa perform aritu aku takpandang kirikanan dah, aku fokus dekat handycam je. heh. memang nak kena jugak budak pakwe aku nih! X(



anyway,

kalau korang rase macam nak main ice skating bersama orang tersayang korang, dekat mane-mane lah ice rink dekat dalam dunia ni korang boleh bukak website pelancongan JIBJAB namenye. best wa cakap sama lu woo. hehehe.


11 comments:

En iLham said...

haha.lawak sungguh.memang bercita-cita tinggi.hehe.

semoga impian menjadi kenyataan..betul2 kenyataan.hehe

singgah pula ke KAU ILHAMKU
ULASAN NOVEL LAYANG-LAYANG BERTALI KACA'

ija fareeza said...

hahaha..lawak siot..
muslimah la skater ni..
:)

♥ Syira ♥ said...

@en.ilham: ok nanti kalau sy berjaye masuk olimpik 2016, balik mesia sy blanje awk makan k!


@ija: inilah bukti muslimah pun boleh bersukan! *tapi leggings tu kacau ar, kalau ganti ngan seluar longgar mesti dah COMPLETE FUH boleh mnng GADIS MELAYU punye ah! :D

nuRuL aZieRa said...

haha...baru je nak jeles ngan pak we syira tadik...hahaha =) terus tak jadi nak jeles dah...=P
nice entry! kreatif..

Alynn Notnot said...

waaaah teringin sgt nk ice skating! tapi tak tau la bile ade kesempatan =.="

Mommy Pinky said...

haha..klakar la!! XD

bella said...

haah..comel gler korg main ice skating..kuikui

♥ Syira ♥ said...

@aziera: :D


@alynn: jom gi skating same! betul ni siyes!


@mommy pinky: XD


@ bella: tapi dia ialah ilusi semata-mata. :(

eno farhana said...

aku gelak terguling2 ni itik kejam..
ko kena selamatkan aku.. huhu..

WZulhilmi said...

Lamanya laoding!!! Ni spam ke apa nih?? LOL! Weh2!! apa brg pakai wig mcm gitu.. lain kali pakai wig macam lady gagap tu.. masa pakwe(bluek) ko tu nk angkat ko. ko libas2 kan rambut ko tuh! Fuh gerenti menang pingat emas weh!!

dh dpt tgk dh!! LMAO!!!! gila tak senonoh baju!! mcm best je video ni.. aku pun nk try gak!! *Panjang gila komen*

Syira ITIK KEJ♥M said...

berani kutuk wig aku.!! manelah aku tau, dah tokey rink tu kasi wig camtuh, aku pakai jelah. takpe laaa, lagipun aku pakai tudung kan...

haha

DISABLE