12 January 2011

Penderitaan Bibir Kering



sebenarnya takdelah penderitaan sangat pun. game Penyeksaan Tak Bernyawa lagi menderita kot? tapi rasa tak sedapla. dekat keliling bibir tu macam mengelepek, lepastu pedih-pedih. kadang-kadang rasa macam kebas, macam takde bibir. haih justin bibir betol. 






oh, thats not some random bald man. it's me, duh. aku malas nak lukis tudung. tak reti. nak buat rambut wave-wave kang orang ingat aku freehair pulak. (sila rujuk atas) (fuhhh tu diaa, siap besarkan gambarajah lagihaaa, itulah dia penyakit yang sedang aku hidapi. dia macam kering-kering dekat sekeliling bibir tau, lepastu pedih sikit. rasa tak bermakna betul hidup kalau macamni. 



aku tak sure kenapa. nak kata dosa mengumpat banyak sangat, aih setakat ni terkawal lagi. aku mengumpat dekat twitter je kot? takkan sebab pakai lipbalm? pelik... pelik... takkan ada orang lumur clorox dekat lipbalm kasi pedajal sama aku? ke...... sebab lipstick tak sesuai dengan bibir? macam mustahil je... dah nak abes se-stick dah pun, tibe tibe nak bagitau tak sesuai, amboi banyak kau punye songeh? ingat aku taktau kau nak pergi claim tukar lipstick baru dekat watson? T_T 



nak kena pergi klinik tak? kalau pergi klinik, macam beriya tak? 





12 comments:

Umie Nadhirah said...

dapat kan lip bum kat pharmacy.
Trust me, pasti sembuh :D

Encik Tikus said...

ahaha, kau memang kuat mengumpat di twitter.. LOL xD

WZulhilmi said...

panas lah tu. Klu ko nk cpt sembuh pergi je klinik. Kan ko dh byr yuran tuh!! Free pulak tu.

nadia-ady said...

sy pun ada masalah ni jugak (tahap serius sampai kopek berdarah-darah kdg2) tetapi hanya boleh diubati dengn sentiasa pakai lip bulm mentholatum yang sheer colour tu. Kalau pakai lip balm jenama lain or lip gloss ke sure jadi balik..Kalau tak pakai pun akan jadi jugak so solutionnya kene selalu pakai.Bdw, lip treatment yang jenama body shop pun agak bagus untuk kulit bibir kering camni.Erm dah try vaseline yg jual kat watson tu? me dah try. Ramai kata bagus tp tak sesuai dgn saya pulak so terpaksa stay ngan lip bulm sheer colour tu.

Bdw, first time commenting here ;P

Kasih nur azie said...

pakai lip ic sheer color la syira. nnt bibir kelepet tuh jadik mungil gituw.

ween said...

try apply vaseline. and drinks a lot of water :)

░♥si lampu neon♥░ said...

takk baikk wooo jgn mengumpatt , heheh dalam hati je bleh hehehe


aku pon salu bibir kering gak..entah laa born with it =(


ENTRI MANTAP & MELETOZZ :
# ORANG YANG SUKA GUNA CAPSLOCK#
# VIDEO THE BACHELORETTE LOVE & BREAK UP#
# AWAS ! RAKAMAN VIDEO PEREMPUAN KENCING#
# MENSTRUAL CUPS ONLY FOR GIRLS !#

Sophie Al-yahya said...

Hurm.dulu Sophie rajin pakai lip balm,but once I stopped, tetibe bibir menggelupas bagai. sbb da manjekan bibir dgn lipbalm.

Naturally bibir kita tak pelu pakai lipbalm pun.

So skrg sophie biasakan diri tak pakai. minum byk air je.

Husna Lana said...

budak comel, sila banyakkan minum air ya :)

Indah Mulya said...

kering sgt kot?
kot lipstick tu yg buat jd kering pn leh jd..salu kao apply lipstick tu,elok kalo pkai lip bam dlu..minum air bebny..t orite balek tu..hehe..

cik @ien said...

allergic pape kot..

cpeat2 cr ubat ya!! minum air byk2.. hehe

Heidi Shafiq said...

err.. bibir ko salin kulit kot.. aku lg suke.. sbb pasni bibir dpt kulit baru n jadi wane pink.. :)

DISABLE