23 July 2010

Demam !


lepas kelas tadi badan aku mula rasa lain macam. bukan lain macam macam ibu-ibu mengandung tu bukan.  tapi lain yang bila badan kau rasa gigil-gigil sedikit, kerongkong rasa macam kering-kering, bersin ke sana ke mari, kepala jadi berat daripada biasa, bijik mata macam hendak terkeluar daripada soket, dan batuk terkekeh kekeh macam kau sedang buat signal hendak meniru dalam dewan exam. macam la aku tak tahu kan. 




aku benci betul bila badan sendiri buat hal. kena ekon-ekon sikit, dah sakit... kena panas matahari sikit, dah sakit. macam EH EH MANJANYEEEE KAU, BODY!


bila body nak manja-manja, aku memang tidak segan-segan untuk pergi Pusat Kesihatan Universiti (PK) dekat depan foodcourt. cewahhhhh siap taruh nama penuh, you! service memang terbaik lah sebab setiapkali kau datang sini, kau tidak akan pulang dengan tangan kosong. at least mesti ada satu jabir plastik yang penuh dengan ubat-ubatan FREE. asal free je nak, asal free je nak, inilah rakyat Malaysia kita. nak harapkan subsidi kerajaan je... eh eh terkutuk diri sendiri pulak ;p




the doctor said my body temperature was 36.7 degrees. cehhhh banyak tu je? lepastu doktor tu cakap, bila hendak tido malam-malam mesti selimutkan diri sampai ke dagu. and i was like HAHAHAHAHA SELIMUT SAMPAI KE DAGU??? 



11 comments:

si pendek dan moody said...

amboii ingatkan kak syira ngandong tadi, haha

✿nenek moden✿ said...

nek baru je bek demam..huhu..sakit tekak..kepala berpusing mcm 360degree sakit dada pe sume..iyela..kita byr duit untuk tu..so pergi la cuba2 service dia hehe..meh lawan temperature nek lak..hehe..38.1 hehe..kalau xnak sampai dagu..pakai stoking pun ok..tak pun..kapan je badan tu..haha

-telordibasuh- said...

hehe minum je air kelapa muda

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

wah..demam2 pown sempat lg posing d cermin bulat ituh ya./.ngehee

khadija sakaria said...

hahaha. selimut smpai ke dagu. ;p

khadija sakaria said...

hahaha. selimut smpai ke dagu. ;p

WZulhilmi said...

Apa lagi.. lepas ni pergilah mencergaskan diri dgn bermain aktiviti luar mcm main congkak ke.. batu seremban ke, Ting ting ke.. baru dh tak rasa sakit dh.. miahahah

fendi_scropio said...

salam..ptt la..klu slalu duk dalm ekon pastu kuar clas kan panas2..jd cam rase nak demm

Encik Tikus said...

eh-eh. tahu lah muka kau fotogenik. tak habis-habis nak bergambar. HAHA ;)

Syira ITIK KEJ♥M said...

@zither: ehhhh simpang malaikat 44 mengandong sebelum kawen..!!


@nenek: tinggi tu 38. take care ye! :)


@telor: okeyyy tq :) :)


@kelly: eh bukan. itu the day before demam. tehee


@khadija: :p


@wzulhilmi: nantilah aku pergi lompat2 dengan tali skipping


@fendi: haah. tu le pasal. :(


@tikus: yelah2 tahulah dah menyampah tengok muka aku. nanti aku takletak dah.

hanaKir@ said...

rajen tgkp gmbo

DISABLE