28 July 2010

Tergolek di Lereng Bukit






semester ni, aku ada ambil subjek Teknologi Pendidikan. subjek wajib fakulti aku, kau pernah dengar tak? kalau tak pernah tak apelah. aku tidak kecik hati pun. first group assignment untuk subjek ni ialah fotografi. kitorang kena capture gambar dalam pelbagai mode. next Monday kena present woohh ! so semalam kitorang satu group pergilah round area kolej, testing-testing gambar dulu. 







tapi sedih, sebab semua group member pakai digital camera je takdek SLR maka begini ajelah gambarnye :( :(






































































petang semalam, mula-mula keadaan macam terkawal lagi. lepastu bila dah blank semuaaa melencong ambik gambar mengarut-ngarut...














kau tengok, adventure tidak adventure ambik gambar dekat cerun bukit? cuba kalau jatuh tergolek, siapa yang hendak dipertanggungjawabkan?














waaaaaaa ada orang tergolekkk jatuh bukit!!! :(







siapa-siapa yang tahu pasal fotografi tu, share-share le ilmu dengan aku sikit pls pls pls. barulah tidak terjatuh. hehehe. 







17 comments:

assalam event and weding said...

haha.. ku blanje kamu slr sebijik, kamu blnje ku slr sebijik gak. tuka2 adiah.

hehe..

Madey said...

wah..
kalau camtuh..orang lain pon boleh mintak belanja..haha

meh blanjer saya equitment scuba diving. hidup anda akan diberkati juga..

-fickryhisham- said...

Wahh!

Nice arr hang snap gambaq!

Ader bakat!

Keep it Up !!!

WZulhilmi said...

ok lah aku tgk gambar2 yg group ko amik.. Not bad..

Klu ko guna camera digital betul caranya gerenti gambar jadi cantik.. tak pyg SLR pun.. Even org yg pro pun start with camera yg murah..

Siapa lah yg jatuh macam nangka busuk tuh!!

Encik Tikus said...

ok ape kualiti pic tue. masa mula-mula tengok macam kualiti slr pun ada. ;D

si pendek dan moody said...

kinda fun la tgk pic kak syira yg second tu , funfunfun . yg kat cerun bukit tu juge.

mcm fun aje mggadai nyawa di cerun , haha

ZACK ENTRY said...

kalau ada bakat, tak perlukan SLR pun dah boleh jadi pandai..yang penting mendalamkan minat dalam bergambar..


"terpengaruh dengan watak Adam - Adamaya"





latest entry Bulan Mengambang - Nisfu Syaaban

ZACK ENTRY said...

kalau ada bakat, tak perlukan SLR pun dah boleh jadi pandai..yang penting mendalamkan minat dalam bergambar..


"terpengaruh dengan watak Adam - Adamaya"





latest entry Bulan Mengambang - Nisfu Syaaban

kodok hijau the ghost writer said...

nak tanya pasal fotographic nak tahu pasal apa?

satu lagi kenapa minah yang tgh pegang bunga tu seyes sgt hahahah

Hariz said...

Gambar kamu juga kualiti :)
guna sahaja kamera h.p anda :)
hehehe

New Entry Prof-Hariz
Keajaiban Malam Jumaat

Syira ITIK KEJ♥M said...

@assalam: oloh...................

@madey: ehehehe.. scuba diving equipment pon sy nak jugak.......

@fickry: mekaseh. bukan ak sorang tp member ak skali....

@wzulhilmi: kau agak2 siapa nangka busuk terbabit?

@tikus: oyehhh?

@zither: TAHU TAKPE! ITU KEJE NAK MAMPOS TUH. TAPI TAKDELAH TINGGI SANGAT PUN CERUNNYE

@zack: sy tak tengok adamaya...

@kodok: dia buat-buat serius je tu......

@hariz: malu arrrr nak bukak hp depan orang yg kai slr.... hahaha

hentakbelipat said...

boleh2 belanje..nak 3 ke 4?

Zulfadhli Isman said...

slr bukanlah segalanya :D

sop said...

cantik gak gambar tuh..
yg ptg teknik, DSRL ker, digital ker.. sama jer..

cuma DSLR lg cun la... kalau teknik power..huhuhuh..

sapa nak hadiah? sop pun nak juga :)

Liyanaa. said...

comel comel gamba semua, awak pakai kamera apa?

hisyamhamzah said...

x yah guna dslr pun x pa..guna digital camera pun x dah ok.. nak ok lagi edit dket guna photoshop..x caya tgk nih --> itikkejam petik bunga

hisyamhamzah said...

alamak tersalah link plak.. itikkejam petik bunga

DISABLE