14 July 2010

Takut-Takut Ayam


Salam Satu Malaysia.



Bila balik kampus, kegembiraan untuk berbelog tidak sama dengan kegembiraan berbelog dekat rumah.

Dekat rumah, idea untuk publish entri baru macam membuak-buak, tahu. Tapi dekat sini macam blur. Setiapkali hendak taip entri baru mesti rasa blank yang amat sangat, jiwa jadi kosong malah masa hendak menaip rasa berdebar-debar macam orang yang sedang kebulur makanan juga. Taip satu ayat, kemudian backspace semuaaa. Taip satu ayat lagi, backspace semua lagi. Tengoklah ayat aku macam mana. Macam bosan kan. Aku baca pun bosan. Orang baca? Berkali-kali ganda tahap kebosanan. Maaflah kawan-kawan kerana tidak dapat menghiburkan anda semua lagi. cehhh poyo ayat




Aku pun tak tahu kenapa. Insecure, barangkali? Dulu masa followers aku cuma belas-belas, buat entri syok sendiri gelak sendiri, malah tidak ada satu komen pun, aku selalu paksa kawan-kawan baca blog sendiri. Macam kasihan gila. Kemudian aku bubuh link blog dekat Facebook. Sekarang bila post semakin merepek (nak-nak time cuti dua bulan hari tu) dan tiba-tiba datang kelas coursemate timbulkan pasal itikkejam aku terus macam WAAAAA JANGAN BACE MALUUUU GILE WEHHHH



bila rakan sekelas bertanya pasal blog, aku akan buat muka bersiul begini.


setiapkali pergi library untuk update belog, wajib letak gambar penuh misteri yang diambil dengan webcam. misteri tak? misteri tak?



bye-bye semua. wassalam. 


8 comments:

WZulhilmi said...

weh!! yang pakai baju tudung hitam tu serius memang creepy!! LOL!!

Tu lah dok promosi bagi. last ko dah malu.. hahaha

syafawani said...

ololo..misterinya..hik3

kodok hijau the ghost writer said...

itik yang kejam...kaw jgn sampai kodok jadi kejam sembelih kaw buat itik gantung. kami membaca bukan kerana kami nak kau ikut kehendak kami. kami baca pasal nak tahu apa yang kau citer tu sebab..ada citer yang kau tulis kami tak alami. teruskan menulis k

sarah shafie said...

misteri tudung kot..hehe

@ien_R@z said...

tulis je pape yg nak ditulis.. hehe

terpulang la pada visitor nk baca ke tak.. kita tak leh paksa kan? hehe

misteri la jugak.. hahaha

Hapiz Rahman said...

tau xpa.. mana boleh paksa orang nak baca.. (tapi setiap blog dalam list aku kalau ada yang hupdate mesti aku bace.. :P)

The Crow Empire said...

To : Syira the cool blogger

Jangan tulis pape je. Tp tulis la mcm ape yg syira dah buat slame ini. Cool tau.

Sy pun baru je mengikuti blog syira. 1 perkara yg plg best kat blog ni, sbb syira bg respon pada kaki komen.

So terus kan dengan cara syira berblog.

Skali lg sy cakap, Blog syira COOL!

From : Empayar Gagak

Syira ITIK KEJ♥M said...

@wzul: cehhhh tu member akulah! bagitahu dia kang!

@syafawani: boleh masuk misteri nusantara tak?

@kodok: siyesss terharu T___T mekaseh tau!!!

@sarah: haha. sebenarnya tak misteri pon, buat-buat misteri je...

@aien: ok :) :) thanks aien slalu dtg blog syira...

@hapiz: yelah. kunun2 follow your heart lah tagline dia ye?

@crow: ni sorang lagi yang buat orang terharu. datang la banyak2 kali pun takpe. :) :) sebenarnya jauh panggang dari api. cool? takdelah. saya loser sebenarnya... :"(

DISABLE