24 December 2010

Kempen Haramkan Majalah Porno Mangga



korang pernah terjumpa tak dekat Facebook page ni? :




fulamak kau, dia punya cover. itu belum masuk isi kandungan lagik




aku nak buat pengakuan berani mati neh. sebenarnya dulu masa zaman kejahilan aku pernah beli MANGGA. masa tu aku darjah enam, aku keluar keluar jalan-jalan dengan sepupu aku. lepastu singgah satu bookstore ni. usha-punya usha, ternampak MANGGA keluaran terbaru. cover cunnn punya, Siti Nurhaliza dengan Wardina dua-dua pakai tudung. sepupu aku masa tu memang fan MANGGA, tiap-tiap bulan takbleh miss. so bila ternampak cover MANGGA yang cun melecun tu dia terus macam WAAAAAA CANTIKNYEEE SITI, NAK BELI! NAK BELI! NAK BELI! punyalah eksaited. 







bila masuk isi kandungan, haaa inilah dia.



 iklan sekejap, ok sambung cerita. so bila tengok sepupu aku eksaited gila, aku pun tibe-tibe rasa macam nak beli jugak. itbe-tibe macam eksaited jugak. padahal sebelum tu tak pernah-pernah baca MANGGA. ceh. dasar remaja, mudah terpengaruh dengan rakan sebaya! last-last aku belilah sebuah, sepupu aku pulak sebuah. tak ke bangang beli majalah sama? padahal boleh je kongsi bace, tapi nak jugak sorang satu T____T baliklah kitorang ke rumah dengan perasaan yang sangat bangga dan gembira sebab berjaya memiliki MANGGA yang ada cover Siti dengan Wardina.  



sebelah malamnya, aku lepak-lepak dengan sepupu aku dekat ruang tamu. sepupu aku sleepover dekat rumah time tu. sekejap-sekejap tengok tv, sekejap sekejap belek MANGGA. lepas abes baca aku letak pelepuk atas meja kopi. tiba-tiba ayah aku datang, dia amik MANGGA tu belek-belek lebih kurang. kau tau ayah aku komen apa? terngiang ngiang lagi dalam palotak aku ni ha. 

"BUKU GAPODIO NEH? TOK PAKA LANGSUM, ORE GONG JAH BACO BUKU GINIH. LAIN KALI TOKSOH BELI LAAA" (translation bahasa baku: buku mende nih? takde pekdah langsung, orang bangang je bace buku macamni. lain kali takpayah la beli)

terus ayah aku zass kan MANGGA tu atas meja, ala-ala main frisbee. kuang kuang kuang



teknik men-zasss majalah MANGGA lebih kurang begini



sentap gila weh, ayah aku cakap pelan je tak tinggi suara, tapi dia punya maksud tajam dol, tajam. muka dia pun dah semacam dah. malu gilaaaa dengan ayah aku! lepastu aku terus sorok MANGGA tu belakang rak buku. tulah first and last time aku beli MANGGA. sebenarnya memang bangang pun baca MANGGA, takde pekdah langsung sorry la. kalau nak kata mangga tu porno, aku boleh terima la... porno versi malaysia, makin lama makin menjadi-jadi seksinya. ke dari dulu memang artis dalam MANGGA seksi? entah. yang aku beli masa darjah enam tu edisi bulan puasa. so kurang la sikit seksinye. semua artis pakai baju kurung je. try beli time yang bukan bulan puasa macam sekarang ni, kau tengok macam mana?




JANUARI 2011


Cinta Akim beralih arah?
Yasmin Khanif buang Datuk
Ashraf Muslim cari calon isteri
ANITH sedih tiada boyfriend







ADE AKU KESAHHHHHH????









kecuali part Ashraf Muslim cari calon tu, okayy ade la kesah sikit. tapi sikit je la.




35 comments:

AJ said...

makin seksi dpe nih..klu bleh sume nk tunjuk..nauzubillah..

Myra Jay said...

Myra dulu masa skolah layan gak, tp kejap je bila tgk bnyk yg tayang dari tak tayang..
Of course kena ada pose kt kolam renang, ntah apa motif tak tau..huhuu

Ashiya Mizuki said...

zaman skul dulu pn ad jugk beli mangga ni, pantg siti jadi cover gurl, cepat2 jerk beli. itu dululah. tapi skng, adoi, pndg2 jeling2 jerk. hehehe

Amir Izzat said...

bila dah start beli. ada kot yg ketagih. ak pernah gak baca. adik punya. masyaAllah, tiba2 naik "syeikh"..haha..toksah la ak cerita..

patut diharamkan la buku nie...hish!! menteri xlarang pun..layan gak ke?

haha.. statment ayah ko tu. baik punya.. meme jolo la..basso gong jah baco.. ahaha...

p/s: ada ke rmja llaki bli mangga ? kantoi..haha

Yong Sofea said...

HAHA. sumpah lawak.XD
aku memang tak pernah minat mangga pun. LOL

twinkle twinkle said...

memalukan betul,,da la majalah org melayu hais

HaNa HoNeY said...

tau xpe..kalo leh nak seksi tuh tunjuk abeh
p diorg pown pandai edit2 gmbr bg lagi nmpak seksi seksa blake...hahaha

Azah Skaliskala said...

memang xsuke baca, mmg xde pekdah.. :)

xfatynx said...

HAHAHAHA. Kelakar ending entry ni :P

rammyd said...

softcore punye porn MANGGA tuh. huh. xsesuai untuk budak bawah umur kot. :P

Nalisa Syahira said...

hantar pergi neraka je lh majalah mcm nei , huhu .

WZulhilmi said...

tajuk cerita mmg kelakar. "Anith sedih tiada boifern". mcm dh tak de cerita dah.. gmbar pulak siap duduk peha bagai. Gila!

iedchan said...

haha...ade lagik ke majalah ni

Muhamad Zaki Zafir said...

hahaha betul,ape aku kesahh.baik kesahkan psl gay kt malaysia ni.mane tau duduk sebaris dgn laki2 dlm bas tp aku sorg je yg straight yg lain2 gay.tak takut pulak klu mcm tu.

::dAuZsHaNLeY:: said...

giler lah advanced!
december pon xabes lagik,
dah kluar januari punye!
mangga ni lama2 boleh tukar jadi cam
majalah playboy/ playgirl kan?
hmmm..

fasha said...

hihi, tak layan kot magazine nie. Sebab seksi bebenor, menambah dosa weh :P

Syira ITIK KEJ♥M said...

AJ;
macam harrem...

myra;
pose dekat kolam renang memang wajib, siap ade kolum khas lagik. hampeh betoi.

ashiya;
takyahla beli. perabih bogheh je

amir izzat;
haaa hampeh cani pun boleh ketagih? naik syeikh? haaaa syeikh apekebende tuh? bahaya bahaya

basso gong, TERBAEKKKKK !

yong sofea;
tak payah la minat

twinkle twinkle,
tu la pasal, kalau korea ke hollywood ke takpe jugak, lantak pi depa laaa tapi maksalahnya majalah melayu kiteee!!!!

hana;
bogel je terus abeh crita.

azah;
:) SETUJU 1000% !!!!!

xfatynx;
hehehe

rammyd;
haha ade ke istilah softcore ?

nalisa;
waaaaa straight forward dia punye statement. HAHAHAHA

wzul;
hahaha komen yg ni pun lawak, cara sebut GILA! macam menyampah abes.

iedchan;
ade je jual. berlambak lambak

zaki;
takpe, yang penting kau jgn gay. kalau agak2 ade gay usha kau, kau pelangkung je diorang lepastu cabot terus ok,?

dauz;
magazine mmg kuar 10 hari awal. hmmm tulah. playboy versi malayuuu

fasha;
betoi2, menambah dosa. saya pegi letak gambar ni pon dah menambahkan dosa readers yang menengok. terbeliak bijik mata korang. hooo~

nuyuEna said...

giler ah..makin menjadi2 keseksian cover nye...ni mst kes nk suh cepat laku..story lak ntah pape..teruk2.

Rahika Wahidah said...

lama giler x beli, x belek2x majalah mangga nie..paling last masa form2 dulu..bile dah besar,rasa bodoh plak sebab beli dulu..haha.err, sesi tangkap gambar kat kolam renang ada lgi x??

Rara Farah said...

ha..dulu mmg minat la buku nieyh sbb byk gosip..keh3..tp lepas tgok cavoer baru2 nie yg ta bley blaha lgsung,hilang mnat....seksi giler..sumpah pakai baju xckup kain tu...grrr....xsuke mjlah gini..bek beli majalah remaja lg best

faten muhamad said...

artis kita yang dibanggakan~

Aqila Safuan said...

ahahahahhahaha. betul2 ade aku kisahhh ?

Emora Valeria said...

dulu memang gila mangga tapi sekarang tengok cover majalah pun dah macam tu,rasa baik beli majalah kanak-kanak upin ipin.lagi masyuk nak baca.

nuyuin said...

wow..btambah trok gamak ea..huhuhu

mcjust.lol said...

majalah paling bodo penah wujud!

Hassanah said...

haha dulu tyme skolah rndh slalu bli bk ni,
tp dulu x la mcm skarang,
pose daring gle :P
skarang dh insaf
hehe

eik`S noName said...

nak buat macam mane...npk sgt nak ikot sek amerika bodoh tu...gni la jadinye...kate moden....

hais, makin truk....

BTW: anda diTAG lagi di: http://eiksyad.blogspot.com/2010/12/gojesh-in-orange-contest.html

wannurfazrini said...

adeih mangga ni ada lagi ke peminatnya ? x sgka . majalah hiburan plg merepek nah aku jumpaaa!

anne aziz said...

tak penah beli,slalu pkir cam nk pijak2 je mjlh ni haha. btw nice blog, folo u ;)

aren said...

playboy malaysia

Sophie Al-yahya said...

setuju! playboy malaysia.

harap seksi je lebih. tapi karier tak kemana pun artis2 kita ni. buek malu jeee..

Encik Tikus said...

aku beli majalah Mangga sebab nak tengok gambar gambar dia jea woo,

Syira ITIK KEJ♥M said...

nuyuena;
tautakpe. nak untung punye pasal letak je gambar seksi meksi. artis mesia pun satu, nak glemer sume pegi bukak tunjuk dekat org.

rahika;
ade lagi....

rara;
kurang2 remaja tu ade la jugak infonye. tapi mangga? sorry la. hiburan tak berilmiah. ok fine, nak ilmiah pegi bace buku teks. fine.

faten;
yang mana nak jadikan role model? tadakkkkk

aqila;
aiman tak kesahhhh

emora;
hahahaha. dengan kreko. wahaha

nuyuin;
tu lah. skg makin menjadi2

mcjust;
sangat setuju

hassanah;
hahaha agaknye budak skolah rendah je yang beli majalah neh. saya dulu pun beli masa skolah rendah jugak. majalah mentaliti utk sekolah rendah yang baru nak menjadi remaja

eik;
eh ada tag lagi ! eh eik, tag contest blog terkemas aritu lum sempat join dah tutup sbb off limit....

wannurfazrini;
sama point dengan mcjust. betol3 !

anne;
jom kita buat demonstrasi bersepanduk! hahah lawak ayat nak pijak-pijak.

aren;
;D

sophie;
tsk3

tikus;
woi. kau sorang je sukeee gileee ngan mangga. org len yang komen sume nyampah kot. haha.

eik`S noName said...

ehhe...yg nie dan join nie...jooin2
ehhe

xiao jiang yap said...

Alhamdulillah, kebanyakan artis yg muncul dlm majalah ni ms tu, kini dh berjilbab,mrk tlh mnjdkn contoh utk sy turut berhijab jg, berikutan ni sy nk memeluk ISLAM jg.....

DISABLE