28 December 2010

Memendam Rasa dengan Sorang Makcik


petang tadi aku pegi pasaraya, beli stationery lebih kurang. dekat tingkat bawah diorang letakkan rak memanjang khas untuk stationery. macam-macamlah ada, semua murah-murah. aku tengok macam best je, apelagi tercongok la dekat situ pilih mana-mana yang patut. 


tibe-tibe, ada orang cuit aku daripada belakang. bukan cuit manja, tapi cuit jenis yang kalau kau sakit jantung, boleh menggelupur meninggal sebab terkejut. so bila aku menoleh tu, rupanya sorang makcik ni, usia awal 40-an pakai tudung hindon. nak kata sedara, tak pernah pulak nampak masa hari raya. nak kata kawan sekolah rendah, oi kau biar betul jauh benar beza umurnya. belum abes berpikir, makcik tu mula keluar suara...














"adik, adik darjah berapa?"





Astarfirullahalazim... dibaginye darjah dekat aku? kalau TINGKATAN tu bolehla jugak aku terima, takdela jauh sangat bezanya. tapi dibaginya darjah, tak patut betul. i mean, DARJAH??! makcik, when u said budak darjah-darjah my mind will imagine something like,





this,



or this



and this (with mak lampir style of tudung)



so makcik, it seems like you cannot differentiate well between a darjah-darjah-student and a late-teenage-girl who is old enough to be a mom (eh?) to a darjah-darjah-student. how could you makcik? how could you! my heart was so terguris-guris by you, makcik. 


bila makcik tu tanya, aku tergamam terus. terus dapat parkinson dekat mulut keluar "Err...Err..." aku nak cakap, "EH BUKAN DARJAH LA. SAYA DAH BELAJAR U DAHLA MAKCIK" macam melampau pulak. seeing me being Err Err for almost 4-5 seconds, that makcik goes "OOOOO TINGKATAN DAH KE? TAKPELAH, TAKPE TAKPE" aku pun malas cakap banyak, iyekan ajelah. sob. sob. 


rupanya makcik tu nak beli kasut untuk anak dia yang sekolah rendah. tapi anak dia tak ikut sekali jadi taktaula muat ke tidak kasutnya. kononnya makcik tu nak panggil aku try kasut sebab saiz badan aku sebijik saiz anak dia. T____T ape ape jelah makcik, SAYA DAH MEMENDAM RASA DENGAN MAKCIK TAU. bila makcik cakap DARJAH, terus saya nak balik rumah GOOGLE "cara-cara kelihatan matang" takpun "cara-cara menambah ketinggian". bye makcik.




15 comments:

emieysandra said...

kih3..pnah gak kne cmtu, sb emiey kcik n pndek, xde slindung ag uh :D

AfiQ said...

hahaha.. k la tu, at least nmpak mude.. fiq dulu lagi la.. org tu tnaye, abg da ade anak? tua sgt ke ak ni.. hahaha

::dAuZsHaNLeY:: said...

agak lah...
tgk kat gambar,
kecik jea..
no wonder la makcik tu berkata sedemikian!
lol...

hudhud said...

hahaha alololo comel je :P
ok apa dia cakap darjah, dari dia panggil u makcik ke nenek ke haha :P

aMy said...

memang muka cam budak DARJAH2 lah!!
oke what~ muda gituu!! hehe

aisya sakaria said...

nah solutionnya ! ahaha. saya juga kena benda yg sama. haha

http://aisyahsakaria.blogspot.com/2010/12/saya-tinggi-saya-yakin-yeke.html

cimut munniey :) said...

comelll HAHA

missamy said...

sy pn slalu kna cmtuhh .
xpe laaa .
awet muda skit :)

Husna Lana said...

haha. sbb syira comel sgt ! ;p

BisKut ChiPmOrE said...

ala ciannya..xpatot betul mak cik tu..
kamu tu comel..

twinkle twinkle said...

hoho awet muda tu :D

eik`S noName said...

ehhe...perkara biasa tu...kak esayd pom penah kne..ahaks

btw: ANDA DITAG...AWARD DARI EIK`SNOnAME BUAT KALI PERTAMA DI: http://eiksyad.blogspot.com/2010/12/award.html

cik @!en said...

haha... bagus ape.. mesti nmpak muda lgi nie.. hehe

Nurul Huda Rahim said...

dek, pencil case dah beli? kalau belum, tayah beli. akk ada lebih. kikiki.

zira said...

hahaha lwk ar shira..
best ape awet muda..hehe

DISABLE