30 August 2010

Third Attempt : Angelina Jolie ?

.


"they said, practice makes perfect. it's OK. I’ll practice to see how perfect i could be. but some other people said that nobody’s perfect, hence no need for me to practice. it did make sense. however if nobody’s perfect, I’ll practice until I reach the nearest point to perfection"


.
.

early sketching

.
.
krim pemutih tidak sesuai dengan jenis kulit, barangkali?

.
.

eh? macam isteri TOK BATIN je? TOK jangan marah eaaa...

.
.

mulut dia macam muncung itik pulak? (ini boleh kasi aku makan dalam neh, berani main-main dengan bentuk fizikal itik?) ok ok aku pergi betulkan sekejap...

.
.


eh mana pergi isteri TOK BATIN tadi? pergi makan jamu (?)


.
.

final touch. 

.
.
[update drawing line]
thanks to akuvision




.
.




okayyy kawan-kawan pembaca yang dihargai selalu, bertolonglah komen part mana yang kelihatan cacat dan aneh supaya fourth attempt boleh lebih improve. terima kasih dan sangat sayang korang semua! :)
.

semakin hari semakin ketagih, kau tahu? teruk betul
.
.
.
.

29 comments:

mcjust.lol said...

bagus! ok dh tu. tapi part rambut tu kena kemaskan sikit. ;)

nur anis said...

rambut tu kna bg nampak real sket..tp overall da ok da..^_^

akuvision said...

yup bahagian rambut nak kena perbaiki lagi, kurang tekstur and word of advice, praktis lebih pada shades dan ilusi garisan

wannurfazrini said...

good job, keep it up. nmpak lawa :D

ejum said...

gambor den bilo nak lukiskan?.hehehe

cantik2

tertarik

memang debom..

mcjust.lol said...

http://mcjustlalala.blogspot.com/2010/08/entry-ke-100-lukisan-aku.html


itik kejam, aku tujukan entry ni untuk kau! sila bukak baca tengok!

PuPeL said...

hey kamu..ia chantek :)

Syira ITIK KEJ♥M said...

@mcjust: FAIL tang rambut tuh. sebenarnya ingat nak buat efek shiny hair dengan teknik shading tapi hampeh tak jadi, terus kaler kasi gelap satu kepala... huhuhu


@anis: tulah pasal. cane eh nak shading rambut? kena bnyak practise lagi neh...


@akuvision: TIME KASEH BANYAK2 tau, dah edit dahpun part garisan tu.. :) :)


@fazrini: thanks! :)


@ejum: mekaseh. mane komen negatif? nak komen negatifff ! wahaha


@mcjust: dah bace, dah tengok, n dah komen. thanks a lot dear! terharu gilaa!


@pupel: mekaseh2.... lepasni kena practise banyak2 kasi lagi hidup insyaallah :)

mcjust.lol said...

err.. sebenarnye aku ni pemalas, kadang kadang je mood melukis tu datang. ahahha. insyaAllah lain kali aku lukis lagi. :)

ChiLaBaey's Spot said...

Kunjungan balas dan follow teruslah... :)

Cylia Chel a.k.a Lia Edwin said...

mata sebelah kiri dia cam senget lah..hihi.. :)

twinkle twinkle said...

COMEL :)

rie said...

wahh..best nii
dah lame xjpe blog de lukis2 gini
hehe
salam kenal

sherah said...

talented!one word je aku ckp
cuma tang mulut tu pelik sikit yank hehee

WZulhilmi said...

Wow!! u improved!! :)

Komen dari juri

1. Minah ni tgh mencebik eh.. ish2.. tak elok tau utk kulit muka. LOL!!

2. Rambut dia x cantik sgt.. dh mcm krim putar atas kek je aku rasa.. haha

3.i luv her eyes!! dgn pipi dia..Good job!!

Kasih nur azie said...

no more hidung penyet. no more bibir terjungkit. ayooooo lawo dahhh arrrrrrrrrrrrrrrrrrghhhhhhhhhhh

Aisyah :) said...

kak syira, hari tu aisyah ad terbaca dlm novel kan, you'll never reach perfection because there's always room for improvement. Yet, along the way to perfection you'll learn to get better. :)

cewah aisyah bermadah pulak kau petang-petang cenggini ==' haha

Hamzah Ian said...

fuhyoooo

cimut munniey :) said...

nice one lah :)

si pendek dan moody said...

cool gile lukisan, mcm tgh lukis pic i je nih , muaha HA HA HA .

LaNuNsepet said...

em2.. pandai ar.. suka2..
tp rambut tu.. tak kemas sgt.
:-) gudluck

CIK FAYYAD said...

cantik la..

=)

cuma part mulut tu ada ala-ala itik lagi~

kikiki.

hannamaruku said...

cantik! :)

hudhud said...

improve kat bhgn cheek bone. look like theres smthg wrong there :) nampak macam pipi dia ke bawah. kasi letak botox sikit hehe :P

an.z said...

Wow ! big LIKE !! :)

F.I.C.K.R.Y said...

Gila ahh~ Memang dah tak terkata-kata lagik lidah aku nie... Kau memang superb!!!
Ungkapan LAWA dan sekutu comey dengannyer memang tak boleyh lari dari seni lukisan hang nie...
Sepuloh juta bintang galaksi bima sakti aku taruk buat penghargaan kat karya hang nie...

nga911 said...

omg! you are aweosome

aSmiDar said...

pandai melukis rupanya syira itik kejam ni..
huhuhu

ehh..boleh buat giveaway ni..
hadiahnya lukis potret pemenang..hhiihi

nak..nak.nak...:)

Syira ITIK KEJ♥M said...

terima kasih semua sebab kasi pujian, komen dan kritikan. syira terima dengan hati yang terbuka dan gembira!!!

lagi korang komen lagila semangatnye nak melukis tau...

hmmm anyway thanks again everyone!
raya ni jemputla datang umah... hihihi :) :)

DISABLE